torsdag 5 juli 2012

Bös i håret och gräs i byxorna!

Lätt att förklara den hemma.... :-D "närå, jag har varit på NMT såklart!"

För det hade jag faktiskt. Och alla andra såg likadana ut, sådetså!

Det var Ida som hade dagens pass och det var ett riktigt Ida-pass. Noggrann uppvärmning, väldigt varierat, jätteroligt och spyjobbigt!

Vi inledde med uppvärmning, rask gång på två led. Halt emellanåt och så nån lämplig övning, t ex snabb jogg på stället och lite upphopp, armhävningar och lite upphopp och sånt. På visselsignal skulle paret längst fram springa längst bak, senare bytte vi så att de längst bak sprang fram. Det här återkom lite då och då under uppvärmningen - när man väl hade landat i att göra något annat så kom det en visselsignal och då fick man raskt fundera ut vad det nu var den betydde :-) Vi körde lite kampövningar på en lämplig gräsplan också.

Sen landade vi på ett fint ställe med en backe i två "våningar". Med nyklippt gräs - därav bös i håret och gräs i byxorna! Här skulle det styrketränas. Det var omväxlande parövningar och enskilda övningar, 3-4 övningar i taget och sen backlöpning. Jag har helt tappat kollen på vilka övningar vi gjorde när, men det var i alla fall en parövning för baksida lår, knäböjs-pump med upphopp, armhävningar, situps och diverse par/kampövningar. Och cykel-situps, en av mina absoluta favoriter körde vi också. Backen upp och ner 2 gånger första varvet, en gång andra varvet, två gånger till "platån" i mitten sista varvet.

Vi sprang vidare en bra bit med jägarmarsch (sista paret/personen springer längst fram) tills vi kom till en bra plats för en Ida-stafett i tre delar. Första delen var en sån här där man ligger ner och kör övningar - armhävningar/hoppa över, situps/springa slalom, plankan/åla under, rygglyft/björngång i sidled över. Andra delen var den här med att sitta i knät på varandra och den längst fram springer bak - förflyttning uppåt i backe. Och sen spurtade vi ner till "mål".

Avslutade gjorde vi som vanligt med nerjogg, stretch och 27 upphopp. Klart! Jätteroligt pass. Jag tror också vi lyckades övertyga Ida om att hon ska vara med på hinderbanepasset på lördag :-)

Inga kommentarer: