söndag 8 juli 2012

Distansrekord och vampyrdoja!

Hemma efter dagens långpass. ÄNTLIGEN har jag fixat 17 km i Torup, tjohoo - distansrekord i terräng. Joakim slog till med distansrekord, från 13 till 17 km - och i terrängspår dessutom, nice! Vet inte om Cecilia slog några rekord men hon var i alla fall trevligt sällskap :-D

Det blev varmt och det visade sig vara en bra ide att hålla sig i skogen i dag. Vi tuffade på i lugnt tempo, jag passade på att träna lite backteknik - vilket paradoxalt nog innebär att jag halkar efter i varenda uppförsbacke och sen springer om kamraterna med råge när det går nerför. Som vanligt alltså - det jag tappar uppför tar jag igen nerför, det bådar ju gott inför stundande terränglopp i höst!

Inga skador i dag - eller nästan. Mitt knä som eventuellt funderar på att bli löparknä håller sig lugnt men jag tänker fortsätta med prehab varje dag ändå. Men när vi kom tillbaka till bilen för att dricka vatten, byta om och hämta fikapengar upptäckte jag en blodfläck på ena skon. Okej, jag hade ju ändå tänkt byta till fivefingers så det var bara att börja snöra av sig och kolla på massakern. Som vanligt ser ju strumpan ut som komochhjälpmig i det läget och hela framfoten såg ut som vampyrens nattmat eller nåt i den vägen. Och precis som vanligt var det ett pyttelitet hål som en nagel hade grävt i intilliggande tå, det är helt enkelt inte klokt att det kan blöda så mycket! Tur att jag hade med mig rikligt med vatten så att jag kunde skölja av det värsta - och tack till Joakim som var utrustad med näsdukar att torka med och plastpåse till läskiga skor och strumpor :-)

Efter ombyte satte vi oss och käkade glass, fikade och småpratade i solen innan vi drog hemåt. Väl hemma har jag njutit av min förbjudna last (makrill i tomatsås!) och en lång svalkande dusch. Nu blir det Touren och killar i tights resten av dagen!

2 kommentarer:

Karin sa...

Vad kör du för löparknä-prehab?

Pernille sa...

Lite av varje faktiskt. Jag stretchar jättemycket, gärna på kvällen när jag lagt mig så att jag håller stretchen länge. Och varje gång jag tittar på tv så masserar jag skinkan med en liten piggboll (genom att sätta mig på den i soffan helt enkelt) som jag även rullar över utsidan av lår och knä. Aj som fasen men effektiv uppmjukning. Och så kör jag benlyft i sidled (stående alltså) innan jag ska träna. 10 raka, 10 med foten inåtvinklad, 10 med foten utåtvinklad, båda sidor.