lördag 28 juli 2012

Spontant social

Nä. Jag är inte världens mest sociala människa och jag är inte den som omger mig med högar av folk i tid och otid. Trivs bättre med några få utvalda ;-)

Men i dag blev det riktigt bra. Våra kompisar i bandet Phønix skulle spela en familjekonsert i Folkets Park och vi hade lite löst pratat om att gå ut och äta efteråt eftersom J i bandet fyllde år. Så efter dusch och lunch cyklade vi in till parken och tragiskt nog gick vägen till scenen precis förbi Ben & Jerry's glasscafé. Vilken otur ;-) Gänget spelade fin musik i trekvart ungefär och sen packade de ihop - och två medhavda barn stod och skuttade glatt för någon av organisatörerna hade fixat kuponger så att de kunde åka karuseller och sånt. Vi hjälpte således till att packa och sen drog killarna iväg med varsin förälder medan vi andra annonserade att vi skulle sätta oss och dricka något kallt i sommarvärmen! När alla kuponger tagit slut var killarna också törstiga så vi satt och pratade i skuggan en bra stund innan vi tog en sväng förbi plaskdammen också.

När alla var färdiglekta tog vi oss på olika sätt in till Gränden för att äta. Det är det givna stället med ett sånt sällskap en sommarkväll - killarna kunde fritt springa runt, maten är helt okej och det är otroligt mysigt inne på innergården bland alla blommor. Ryggbiff och en bakad potatis var väldigt gott tillsammans med ett glas ekologiskt rosévin. Födelsedagsskål och glatt prat om allt möjligt under middagen.

Sen skulle vi ha glass och någon hade på vägen sett skyltar om italiensk glass så det blev just sån till efterrätt nere vid kanalen. Och sen gav bandet och barnen sig av mot olika ställen i Danmark igen medan vi cyklade hem. Det har fortfarande inte börjat åska eller regna men det känns som om det snart behövs för att rensa luften.

Långpass i morgon. Och bara två veckor till halvmaran. Hualigen.... 

Inga kommentarer: