fredag 27 juli 2012

The things we do for love...

... eller: Så kan man också spendera en fredagskväll!

J kom hem efter att ha jobbat över och undrade om jag hade några planer för kvällen. Njäeh - laga mat och kolla på OS-invigning ungefär hade jag tänkt. Jo för han kände sig ganska mosig i skallen och kunde tänka sig att träna lite, så om jag kunde skjutsa ner honom och cykeln till Ribban så att han kunde simma medan jag vaktade hans grejer och sen cyklade hem för att springa en sväng så vore det ju bra.

Jahaja, där rök både GT'n och rosévinet till middagen.... Fast J ska köra sin första triathlon nästa helg när jag inte ens är hemma för då är jag på Spartan-träningshelg i Motala. Och jag fattar ju att han gärna vill testa litegrann innan! Dessutom har vi en oskriven regel om att man inte hindrar varandra från att träna utan ställer upp i den mån det går - och jag skulle ju inte dö av att skippa fredagsdrinken. Långtifrån, faktiskt.

Så okej, vi lagade middag, J fick idissla en stund och sen drog vi ner till beachen. Där jag passade på att köpa en glass medan J krånglade sig i våtdräkten och så satt jag på bryggan och läste och åt glass och tittade på solnedgången. Det var inte så himla hemskt faktiskt :-)

J kom tillbaka, krånglade sig ur våtdräkten och i cykelkläder, vi powerwalkade till bilen, petade ut cykeln och in badkläderna, J cyklade iväg och jag satte mig i bilen igen. På vägen fick jag nöjet att lyssna till "Rolands relationsråd" på radion där Carl-Jan Granqvist skulle ge "Roland" (komikern som jag tror heter Robert Gustavsson?) förslag på en lämplig middag för att charma en dam. Carl-Jan skräder ju inte orden precis så det var skummande champagne, sensuell kycklinglever, erigerade sparrisknoppar och förförisk tryffel i överflöd där... Extremt roligt för en matnörd men jag skulle möjligen ana oråd om jag blev serverad en sån middag!

I skrivande stund har J precis bytt från cykel till löpning och jag sätter mig i tv-soffan för att titta lite på invigningen. Fast bara lite, för jag misstänker att ett tufft pass väntar i morgon förmiddag. Det är ju fördelen med att ställa upp och assistera J - det blir inga sura miner när väckarklockan ringer i morgon för att jag vill prioritera min träning :-)

Inga kommentarer: