lördag 14 juli 2012

Gör-det-själv NMT

Minst lika roligt och minst lika jobbigt - jobbigare för hjärnan eftersom man måste ligga ett steg före när man har lovat hjälpa till och hålla i passet!

6 modiga NMT'are dök upp - och så stod det två av "lede fi" från Army Fitness som också kör frivilliga pass under sommaren. De frågade om de fick hänga med oss och det var givetvis helt okej. Så 8 modiga deltagare till ett lördagspass drog iväg kl 10.15. Vi inledde med uppvärmningsjogg, lite vanliga uppvärmningsövningar, ta skydd, mina, armhävningar på kommando m.m. Och så la jag in lite av Coltings knägång för koordinationen också.

Vidare jogg till "kossabacken" för lite styrka och kondition. Jag hade satt ihop en parövning som var helt förjävlig för låren :-D Utfallsgång nerför backen, sen 10 dips på kompisens knä medan kompisen satt i jägarvila och byte så att båda hade kört dips. Rusch uppför backen, 5 situps hängandes runt kompisens midja, byte. Vi körde tre varv och väntade i plankan tills alla var klara med sina varv. Och så galopperade vi glatt nerför backen och joggade vidare mot utegymmet. På vägen varvade vi med lite gång, lite löpvarianter, plankan, rygglyft och sånt.

Sen körde vi Daniels lilla hinderbana i 8 minuter. Över två stockar, uppför slänten vid sidan om trappan och ner på andra sidan, över ribbstolen, över-under dipsräckena, under-över-under ställningarna för axelpress, vidare till stockarna. Svettigt värre! Sen joggade vi till cricketplan där Joakim tvingade oss till lite mentala utmaningar. Kullerbytta över hinder (kompis i t ex plankan) och huvudstående. Urk. So much NOT my thing men jag försökte i alla fall!

Dagens sista övning var en lagstafett. Laget skulle tillsammans klara av 4 varv runt cricketplan (ca 300 m), 100 armhävningar och 100 situps på valfritt sätt. Mitt lag valde att alla gjorde allting tillsammans så vi kutade varvet runt först allihop och gav oss sen på armhävningar och situps. Sen körde vi 39 upphopp och så stod Army Fitness-kollegorna för stretchen.

Det var ett riktigt roligt pass och jag är ordentligt mör (vilket iofs också kan hänga ihop med lite dålig sömn de senasta dagarna som jag behöver ta igen....). Tack alla som deltog, hoppas vi kan göra om det! 

3 kommentarer:

Anonym sa...

Låter som ett tufft pass! :)

Pernille sa...

Det var hyfsat jobbigt. Det meddelade mina ben i alla fall i uppförsbackarna på dagens långpass!

steffanie sa...

Skitkul att ni tog det här initiativet! :-)