måndag 16 juli 2012

Kycklingfärssås #AEBMB

Den här pastasåsen lagar jag ganska ofta. Den är god, lättlagad och innehåller så pass mycket grönsaker att det känns okej att köra den som "allt-i-en-gryta" utan att hålla på och laga sallad och sånt. Originalreceptet är från Linas Matkasse men jag har improviserat ganska friskt och lagt till en hel del...

Hacka en lök och strimla ett paket bacon, fräs i traktörpanna. Pressa ner två viktlöksklyftor och skiva ett paket (250 g) färska champinjoner som får fräsa med. Tillsätt eventuellt lite smör eller olja om det är torrt, det är lite olika hur mycket fett baconet bidrar med. Lägg ner ett paket kycklingfärs (4-500 g) och dela det med stekspaden under tiden det steks. Skala 2-4 morötter och skär dem i småbitar eller riv dem, håva ner i pannan. Salta, peppra, häll i en skvätt fond (jag gillar kantarellfond tillsammans med svamp) och en burk färdig tomatsås (Dolmio ekologisk är god) eller en tetra/en burk krossade tomater. Använder du krossade tomater får du krydda lite extra med oregano, timjan & co. Lite cayennepeppar eller paprika är inte heller helt fel. Låt det puttra i 10-15 minuter och häll sedan i 1-2 dl vispgrädde eller god smaksatt creme fraiche. I dag blev det en smaksatt med kantareller och konjak som är ett säkert kort. Smaka av och krydda med det som behövs. Servera med någon god pasta och riv eventuellt över lite parmesan!

Den som är vegetarian kan säkert laga rätten med fejkon och hyckling/quornfärs. Och du som LCHF'ar kan förmodligen äta såsen till smörstekt vitkål eller zucchinipasta.Tål du inte mjölk så funkar Oatly iMat utmärkt.

Just det. #AEBMB = Allt E Bättre Med Bacon!

1 kommentar:

Anonym sa...

Allting blir bättre med bacon!

http://www.thebaconbible.com/

MvH/ You know who