söndag 8 juli 2012

Tjohoo, en svensk i Touren!

Alltså ja. Jag är helt mållös. En svensk som markerar sig i Tour de France - och som vanligt visste jag inte ens att det skulle vara nån svensk med, det är ju inte som att svensk media har vansinnigt mycket fokus på cykelfesten i juli....

Men ja. Fredrik Kessiakoff - mannen som drog iväg över ett antal bergstoppar och numera kan klä sig i prickig tröja. Gammal MTB-kille som blev landsvägscyklist och hej hoppsan har halkat in hos Astana, vann Österrike-touren förra året och nu ger järnet i Le Tour. Grymt. I synnerhet var jag väldigt imponerad av hans teknik i nerförsbackarna.

Hela det här med att cykla i bergen har fått en helt ny dimension efter att jag har testat på det själv får jag erkänna. Uppåt har man ju alltid fattat att det är jobbigt men jag är så himla imponerad över tempot de vågar hålla i nerförsbackarna. Jag har för övrigt fortfarande tre avdomnade fingrar efter kramande av handbromsen i Alperna!

Förutom Touren (där vi egentligen höll tummarna för en dansk i prickigt men det går lika bra med en svensk, så knussliga är vi inte!) har vi tvättat lakan, jag har bäddat rent och J har varit ute och plockat litervis med körsbär. Annars har det mest handlat om att ladda batterierna och njuta av vädret. Och så har jag ätit, ätit och ätit. Det är inte klokt vad jag blir hungrig av att springa långpass, kapaciteten är enorm efter två timmars löpning.....

2 kommentarer:

Karin sa...

Svensk medias bevakning av cykelsporten är ett skämt. På sin höjd att OS uppmärksammas när det blir medaljer... Det är ju pinsamt när SVT-sporten kallar honom KRISTOFFER Kessiakoff!

Hur som helst, håll koll på Gustav Larsson, tourens andre svensk, på dagens tempo. Han säger sig vara i halvkass form, men man vet aldrig, han är grym på tempo =)

Pernille sa...

Nu satt jag tyvärr och jobbade och kunde bara följa det i text via nätet - men det såg ju bra ut för Gustav. F ö visste jag inte heller att han deltog i år, ännu ett exempel på avsaknad av mediauppmärksamhet. I danska tidningar diskuteras det ju redan i maj vilka danskar som kommer delta, vilka killar Bjarne Riis ska välja ut m.m.