tisdag 31 juli 2012

Kan inte sluta le!

Den här dagen har varit en himla energikick. Den har också krävt ett högt tempo och lite känsla för timing, men det gick - och det blev himla bra! Så jag kan inte sluta le :-)

Inledde med en arbetsdag som krävde noggrannhet och ett bra arbetstempo för att peta in alla detaljer i diverse system innan månadsskiftet. Avslutade med ett möte och strax efter två satt jag som på nålar "är vi klara snart, måste vidare!" Packade ihop, skuttade ut till bilen, körde genom stan till frisören. Hann hämta en fika på vägen, satte mig i stolen 7 minuter före utsatt tid för en liten hastig renovering. Måste ju se till att vara piffad innan alla semesteraktiviteter!

Det tog som vanligt lång tid att "kladda" med färger men det blev riktigt bra till slut. Lämnade köpcentret 17.09, var hemma 17.20. Hade lite road rage på vägen eftersom det var stort lopp på travbanan och därmed sjukt mycket bilar - och parkeringsvakter som pekade in till lediga platser. Vilket jag inte var ett dugg intresserad av, jag ville bara UT!

Tråcklade in bilen i garaget, småsprang in, slet av mig kläderna, kramade J, klappade nån katt, drog på mig NMT-kläder, tryckte i mig en macka medan jag packade väskan, hejdå, lätt jogg upp till parkeringen för att kasta mig in i Joakims bil och dra till Lund för att träna NMT. Andnings- och vätskepaus!

Och så äntligen, NMT med instruktör. Daniel hade lagt upp ett pass med tävlingsfokus och det passade mig väl sådär eftersom jag inte riktigt känner mig formtoppad utan snarare lite småsliten. Formtoppen väntar tydligen runt hörnet för jag var STARK i dag. Underbart! Vi inledde med uppvärmning där vi på kommando skulle hoppa upp, nudda stridskamratens sko och lite såna roligheter. Sen diverse parövningar. Nudda partnerns knä, en övning där den ene skulle rulla ett varv på marken medan kompisen hoppade över för att sen kasta sig ner och rulla medan den som precis hade rullat skulle resa på sig och hoppa över. Inte helt lätt att förklara märker jag! Men den var rätt jobbig. Slutligen en övning där man skulle krypa under kompisens ben, vända och hoppa bock över kompisen, 10 repetitioner var. Sen fick vi jogga en liten sväng i lugnt tempo medan Daniel förberedde första tävlingen.

Första grenen var mjölksyretålighet. Vi skulle plank-åla (dvs ta oss fram med bara armbågar och tår i marken) en sträcka, köra 5 situp-burpees (upphopp, rulla ner på rygg, situp till stående, upphopp....) och gå björngång tillbaka. De två långsammaste efter varje omgång plockades av banan. Vi var 8 stycken så det innebar ju att de två sista totalt fick köra 4 varv. Det var hysteriskt jobbigt och jag gillar INTE att susa runt med näsan nere i nyklippt gräs vill jag bara påpeka!

Vidare transport till nästa gren, en liten hopptävling. Alla startade på linje och på Daniels kommando körde vi 2 jämfotahopp framåt, 2 jämfotahopp bakåt, ett enbenshopp på varje ben. Den som kom längst på de 6 hoppen vann. :-)

Sen var det dags för en liten konditionstävling där vi sprang en liten sväng. Upp på en fin bananformad backe, hela vägen längs "bananen", nerför, upp för jävligt brant och lång backe, 5 armhävningar på toppen, ner, runt en dunge, spurt längs grusstigen in i mål. Inte helt komfortabelt, den där uppförsbacken var jobbig för benen i dag - men med 20 km terräng och tunga benövningar i bagaget är det okej. Jag vann damklassen åtminstone :-D

Sen körde vi lite "styrka" med stenar. Frivändning-axelpress med sten, 5 st, fritt fram att ta tyngre sten. Det gick bra, inte mer att säga om det. Sen var det "kast med liten sten" givetvis bakåt. Inte min gren, det är bara att erkänna, men jag kan jobba på det. Vi avslutade (trodde vi) med att jogga tillbaka till Fäladshallen, det är uppförsbacke i 300 m eller nåt på slutet och Joakim la upp ett rejält tempo så det var bara att mjölksyretröskelånga på och hoppas på att det gick bra. Det gick. På det fick vi sen tävla i jägarvila mot vägg och jag lyckades hänga kvar i strax över 2 minuter just i dag. Kan förmodligen mer, sitter i skallen det där. Och så 20 upphopp, det är helt underbart med mjölksyrestinna ben!

Mellanmål, åka hem, middag, kläderna i tvätten, jag i duschen som vanligt - och så te och lite snacks i soffan. Bra dag helt enkelt!

Inga kommentarer: