torsdag 19 juli 2012

NMT "Lyckohjulet"

Till dagens pass hade Daniel kreerat en variant på "lyckohjulet" till oss. Jag kan meddela att det gav möjlighet att göra ovanligt sadistiska övningskombinationer!

Fast först skulle vi ha namnupprop och värma upp. Vi var ovanligt många i dag och ovanligt flamsiga vilket betydde många glada skratt. I synnerhet när gänget från Army Fitness joggade förbi, 4 stycken + en instruktör, och Daniel torrt kommenterade "vad många de var, vad roligt" blev det väldigt fnissigt! Vi körde sedan en helt vanlig Daniel-uppvärmning där vi sprang på en kolonn och försteman hittade på en övning för att sedan springa bak i ledet. Under tiden vi värmde upp kutade Daniel runt och förberedde för resten av passet.

Sen var det dags för Lyckohjulet. Konceptet bestod av 3 grupper övningar: Förflyttning, övning, vila. Inom varje grupp fanns 10 övningar numrerade från 0 till 9. Första stridsparet "lottade" första övningen med hjälp av ett stoppur där sista decimalen bestämde vilken siffra som gällde och så körde man tre omgångar för att få fram tre siffror. Första varvet hade vi sidosteg som förflyttning, övningen var 400 m intervall-löpning och vilan var sidoplanka vänster. Alltså förflyttade vi oss med sidosteg bort till cirkelspåret som är ca 400 m långt. Vi sprang intervallerna i "stridspar" så vi började åt varsitt håll, gjorde high five med kompisen när vi möttes och sprang tillbaka, dvs att den som sprang snabbast fick springa lite längre. Och sen vilade vi i sidoplanka tills alla var klara innan vi joggade tillbaka till starten. När näste man "lottade" övningen blev det 2 repetitioner, etc. Vissa övningar var markerade med "x2" eller "x3" så när vi t ex i andra varvet fick boxjumps som hette "x3" gjorde vi 6 st.

Jag minns inte allt vi gjorde men vissa kombinationer kommer man såklart ihåg. T ex att det var 4 gånger backintervall och sen vila i "flygplan" som bara innebär armarna rakt ut. På den följde utfallsgång bort till cirkeln för 5 x 400 m intervall och sen "vilade" vi med knäböj. Urk, urk, urk. Sen var vi så duktiga att få 7 x backintervall också men turligt nog följdes den av vilan "ryggliggande" och det var grymt skönt just då! 9 x 2 x burpees med vila i sidoplanka var också hyfsat tuff. Det var ett roligt och omväxlande pass och jag tror jag har klarat av mina intervaller för den här veckan helt enkelt. Det känns inte särskilt lockande att springa intervaller i morgon igen i alla fall....

1 kommentar:

Anonym sa...

Jag tycker du gör alldeles rätt i att skippa intervallträningen imorgon. Den behövs inte efter kvällens pass. :)