söndag 29 juli 2012

Terräng-distansrekord

Sådärja. Två varv på milspåret i Bokskogen. Det är strax över 20 km. I terräng. Det var roligt, bitvis grymt jobbigt (backarna suger ordentligt i benen på andra varvet!) och jag är vansinnigt nöjd med att jag fixade det. Nog för att vi gick i vissa backar på andra varvet men 20 km i terräng känns ändå som en bra grundplåt för en fin flack halvmara på asfalt om under två veckor. Jag tror nämligen fortfarande stenhårt på att man har mycket behållning av att springa ute i terrängen "till vardags" för då känns diverse lopp i stadsmiljö lättare att klara av.

Vädret var helt perfekt för långpass. Runt 20 grader och lite småregn på andra varvet som friskade upp luften och svalkade lite, för varmt blir det ju ändå när man springer. 

I dag var en sån dag då det var bra att ha en kompis med sig - precis som på alla långa pass. Det blir så himla tråkigt att sysselsätta sig med sin egen tankeverksamhet när man är ute och harvar i mer än två timmar! Och så kunde vi passa på att prata lite om vilka utmaningar vi ska lägga upp efter halvmaran. Det finns många spännande möjligheter i kikaren....

Nu har jag passerat 20 km i terräng. Första halvmaratävlingen runt hörnet. Sen tankar om maratondistans. Och terräng. Mycket mer terräng och trail för det är roligast, lerigast och mest omväxlande!

Inga kommentarer: