tisdag 1 april 2014

B.A.B.Y. Runners Team Malmö välkomnar ljuset!

Jag svär en hel del över sommartid. Över att bli av med en timmes sömn och över att jag har jet lag i 2-3 dagar innan jag har kommit i fas med mat- och sovklockan igen. Men i kväll uppskattade jag sommartiden, för den innebar att det var ljust hela träningspasset. Jag kunde se mina deltagare hela tiden och hade mycket större möjlighet att rätta till tekniken än när det är mörkt. DET var roligt!

Vi värmde upp med balansövningar, "superman", knäböjsvarianter och utfall åt alla håll plus lite överkroppsövningar. Sen gick vi rakt på löpskolningen som Nellie filmade lite av, det blir garanterat Oscars-varning på den filmen ;-) Löpskolningen avslutades med en kort löpstafett för att få lite fart på steget och flåset inför intervallerna.

Dagens intervaller var 30/30-intervaller, men med den lilla specialaren att vi körde i block om fyra intervaller med 1:30 setvila. Det har flera syften. Det är mentalt lättare att dela upp intervallerna i fyra och fyra - fyra är ett ganska överskådligt och hanterbart antal. Man klarar oftast att hålla lite högre tempo när man vet att man har en lite längre vila att vänta sig, så man tappar inte så mycket fart i sista intervallen. Den längre vilan innebär att man inte blir fullt så trött utan orkar hålla tekniken hela vägen. Och sist men inte minst ger 1:30 vila mig möjlighet att skutta runt och tekniktipsa också, det kan vara svårt att hinna ta till sig när man rå-flåsar i en halvminut mellan intervaller ;-)

Efter intervallerna kombinerade vi bålstyrka och nerjogg. Vi jobbade i trios - en joggade ner på gräsplan medan två gjorde styrkeövning. Cykelsitups, sidoplanka på knä (kommer åt höften bättre) och "simmaren", allas favorit (not so much).

Efter det tog Nellie över och jobbade lite rörlighet med oss. Höfter, rumpa och baksida lår fick sig en riktigt skön stretch och lite ryggrotation hann vi också med. Skönt nu när man faktiskt kan ligga på gräset utan att frysa ihjäl på en halvminut!

Det var ett riktigt bra pass med skön dynamik och bra flyt, jag är mycket nöjd med kvällens insats från oss instruktörer och från deltagarna. Flera såna kvällar, ja tack!

1 kommentar:

Nellie - the Flying Hippo sa...

Kan bara hålla med! Fler sådana kvällar. :) Filmerna har absolut Oscarspotential, de finns snart på Facebook. :)