lördag 5 april 2014

Öl och salta mandlar :-)

Det är belöningen efter dagens aktiviteter. Schemat är lite mindre späckat än det var förra våren och det är rätt skönt att hinna softa lite mellan varven faktiskt!

Vi ställde klockan i går kväll och sa att känner vi oss pigga så går vi upp och morgonjoggar, annars sover vi en timme till. Och visst var vi pigga - sova till sju känns som sovmorgon när klockan ringer halv sex på en vanlig vardag ju! Dagen inleddes alltså med 5 km morgonjogg, sen "fuskbytte" vi bara till torra tröjor och satte kursen mot frukostbuffén. Som för övrigt är heeelt fantastisk. Te från Mighty Leaf, apelsinjuice man pressar själv, bröd och pålägg och fil och yoghurt och en kock som steker omeletter på beställning. Mums!

Jag hade bokat kiropraktortid för en snabbkoll av min högerhöft som behöver lite omsorg. Nu har den fått en quick fix men jag ska nog ändå ta och boka in mig hos Jimmy snarast möjligt och "serva kroppen" inför våren! Sen var det dags att byta om och träna löpteknik. Mia gick igenom lite viktigheter att tänka på och vi testade olika övningar. Kul med en annan synvinkel på tekniken och bra att få lite nya formuleringar på det där med teknik som kan vara svårt att förklara!

Efter teknikpasset var det kiropraktorföreläsning men jag har hört den två gånger redan så vi "skubbade" och gick och badade i stället. Låg nog i blöt i 1½ timme tror jag. Bubbelbad och isvak, utepool, Kneipp-fotbad, ångbastu, upplevelsedusch, relaxpool och så lite mera bubbelbad och isvak. Very nice. Rena och fina gick vi till lunchbuffén och åt ordentligt inför backintervallpasset.

 Som tur var hade vi gott om tid efter lunchen att smälta maten innan det var dags för backar. Vi joggade en sväng och värmde upp med backteknik. Mia gick igenom teknik uppför och utför och vi fick träna lite. Apparently passerade Per Gessle oss när vi var i en av backarna men jag såg ingenting. Typiskt ;-) Vidare över krönet och sen ner på andra sidan där en skogsstig slingrade sig utför. Här var det dags för backintervaller. I 20 minuter. Jag trodde jag skulle avlida men när Mia sa att 11 minuter hade gått blev det lättare. Och det var inte så jobbigt med backintervaller i dag, kanske för att vi var på en skogsstig vilket alltid är lite roligare än att springa rakt uppför, kanske för att jag hade nytta av Mias återhämtningstips på utförslöpan.

Efter 20 minuter var det klart - vi tog oss över backen igen och tillbaka till en lång plan backe på asfalt. Här fick vi träna på teknik i nerförsbacke och det är som vanligt bara roligt. ÄLSKAR att springa i nerförsbacke och sprang om folk på löpande band. Tjohoo! Sedan fick vi "fritt valt arbete" - nerjogg, en längre backintervall eller promenad på stranden. Jag körde nerjogg på stranden och Joakim fotograferade. Jag lovar att slänga upp bilder i bloggen - tant Katarina <3 kommer bli tårögd av stolthet när hon ser bilderna! Det har hänt SÅ mycket med mitt löpsteg, jag är supernöjd. Skön feedback och skönt att se skillnad själv också.

Nu är vi klara för i dag. Jag har stretchat, druckit Resorb och en återhämtningsöl, och moffat i mig salta mandlar. Det var gott. Väldigt gott faktiskt. Joakim har stuckit ner till spa't igen men jag tror jag får klor-eksem om jag badar mer i dag och nöjer mig med en dusch. Sen blir det kostföreläsning och en god middag innan sängen kallar. Man sover gott här. I morgon blir det frukostbuffé och ett skönt långpass som jag längtar lite till.

Inga kommentarer: