tisdag 29 april 2014

Något nöjdare naprapat och väldigt nöjd instruktör

Tidigt morgonbesök hos Jimmy i dag. Han var betydligt mera nöjd än i förra veckan. Axel och nacke har rättat till sig, bröstryggen är mindre stel, jag har lite-lite svank (min ryggrad är väldigt rak, nästan utan kurvatur, helt naturligt, men lite svank ska den ha för att vara rörlig) och högerhöften har rättat till sig ordentligt vilket jag också själv har märkt. Jag har fått lite hemläxor, bl a att träna övre rygg (jag VET att jag aldrig, aldrig får slarva med det), att jobba med ryggrotation (hej Yogobe!) och att komma ihåg att ta med mig höften när jag springer (nej, Katarina, jag har inte glömt höften).

Så med Jimmys hemläxor, Martins program (och hemläxor) har jag att göra. Jag ska ju hinna springa också :-)

I kväll har jag åsidosatt min egen träning för att coacha B.A.B.Y. Runners Team Malmö. Det var ett lätt beslut - ingen av mina sidekicks hade möjlighet att vara med i kväll och jag var dessutom lagom seg i benen efter helgens aktiviteter och NMT-passet i går så det passade jättebra att bara vara hejaklack.

Jag blir lycklig ända in i själen av att coacha det gänget alltså. Alltid glada och positiva och jättebra på att peppa och dra varandra. Och det som glädjer mig ännu mer är att de verkligen tar till sig av mina instruktioner, de vågar förändra och förbättra och sedan konstatera att det funkade. Det blir man glad av som instruktör och det är ett nöje att få instruera då!

I kväll började vi med en lätt jogg runt cirkeln, sedan lite uppvärmningsövningar och så löpskolningsövningar av olika slag. Jag plockade ut lite specialövningar som jag kände att just kvällens deltagare hade nytta av och förutom de vanliga skipping-övningar blev det också lite fokus på lutning, armar och frånskjut. Sen tog vi genvägen in till stora gräsplan för att springa intervallpasset där.

Jag hade planerat att vi skulle köra 30-20-10 i kväll för att fokusera på att variera tempo och att återhämta sig. 30 sek lugn jogg, 20 sek snabb löpning, 10 sek sprint - 5 gånger per set. Vi körde 3 set med 2 min setvila. Under första setet var jag inte riktigt nöjd med temposkillnaden mellan snabb löpning - så vi bestämde att det var bättre att dra ner tempot i löpningen för att kunna gå all in på sprinten. Och se där, gänget levererade. Underbart att se!

Som avslutning på passet fick de jobba parvis och turas om att jogga ner och köra bålstyrkeövningar. Sedan stretchade vi och snackade lite Vårrus och andra praktiska frågor. En skön kväll!

Inga kommentarer: