torsdag 17 april 2014

NMT - kvällsmys!

Jag har varit ledig i dag och fixat praktiska saker. Varit hos J en sväng för att dela upp de sista grejerna (ordböcker och julpynt :-)), dammsugit och sånt. Helt okej :-) Sen på kvällen rullade jag iväg till Lund för att vara med på Idas NMT-pass. Jag har kommit på att det är enormt lyxigt att ha en instruktör! Jag har inte riktigt reflekterat över det tidigare men det är fantastiskt skönt att man bara behöver vara på plats i tid och så kommer nån annan fixa så att man får ett bra träningspass. Fantastiskt bra.

Vi var bara fem stycken i dag (påsklov?) så vi fick slita ordentligt. Ida hade nämligen med sig ett långt rep som vi skulle transportera och eftersom vi var så få fick vi vika det dubbelt. Repet skulle transporteras framåt på raka armar över huvudet medan den längst bak sprang slalom fram i ledet och tog över främre repänden. Och repet fick INTE nudda marken.

Vi transporterade oss med repet ett bra tag innan vi kom ner till där det en gång låg ett vindskydd men just nu mest är jordhögar. Fast chinsräckena var ju kvar. Här blev det lite mera uppvärmning och sen cirkelfys. Repdragning, knäböj, burpees, höftlyft, chins och mountainclimbers. Tre varv. Ny cirkel - nu med "idioten", battleropes, ålning och tricepsarmhävningar. Tre varv. Bara att kötta.

Dags för tillbakatransport med det där förbaskade repet. Som O bara släpper i marken när han ska springa. Varsågoda, 20 burpees. O ska få det lite extra mysigt nästa gång han är med på ett av mina pass :-D Det fanns lite broar och prylar att ta sig över och under också med repet men det klarade vi galant. Helt ärligt är det fullständigt idiot-jobbigt att springa med ett tungt rep på raka armar över huvudet. Löpsteget blir vansinnigt konstigt när man inte har armar att balansera med!

Vi avslutade med 30 upphopp och lite stretch och ungefär när det började droppa regn var det dags att sätta sig i bilen igen så det var ju vältajmat. Inget brutalfyspass men ganska skönt att vara utomhus och träna. Underarmarna fick sitt i alla fall eftersom chinsräcket har väldigt tjockt grepp..

Inga kommentarer: