onsdag 23 april 2014

Naprapatens dom: Njaeh.....

Morgondejt med Naprapat-Jimmy i dag. Det är helt underbart att ha en naprapat som formligen skiner upp när man kommer, som lyssnar glatt när man berättar om avklarade och kommande äventyr, och som aldrig ber mig vila utan att förklara varför. Ett extra plus i kanten för att man får en kram både när man kommer och när man går :-)

Jimmy var dock inte helt nöjd i dag. Jag har "legat sönder" min vänsteraxel vilket händer ibland, och så har jag problem med min gamla kompis höger höft. Axeln var betydligt mer irriterad än vad jag trodde och det hade hunnit krypa ända upp i nacken också så det blev både justeringar, smärtsam massage, ordinering av stretch och lite tejpning innan vi släppte den biten. Men ändå hyfsat hanterbart - det är verkligen bara småsaker. Lite service, helt enkelt, plus att jag blev några centimeter längre. Och min vänsteraxel har varit taskig ett bra tag även innan jag slängde den i marken från hästryggen för två år sen, men det är klart att det inte blev så mycket bättre av den lilla övningen. Den är liksom inte helt hundra, men den är betydligt bättre nu än innan, när den inte ens hade muskler som höll ihop den!

Sedan var det höften och resten av ryggen som fick sig lite behandling. Det satt - och sitter - hårt. Det känns som om hela höger sida av bäckenet är osmort och benet hänger inte riktigt med. Kiropraktorbehandlingen jag fick i Tylösand lättade på det lite, men som Amelie sa så var det verkligen bara "skrapande på ytan" och det behövs lite mera kärlek här. Kärlek fick jag. AJ. Allting sitter ju ihop. Spänt i ländryggen och låst i bäckenet och ont i höftböjaren och ja... Jävligt oskönt helt enkelt men jävligt nödvändigt för hållbarhetens skull.

Jag som hade tänkt att jag skulle köra HIT på Friskis i kväll fick vackert tänka om. Ingen träning i dag - eventuellt lite foamroller eller rörlighet (dejt med Yogobe igen i kväll, alltså!). Fartlekspass och lite styrkeövningar med egen kroppsvikt i morgon, men inga vikter just nu, för nacken behöver sträcka lite på sig innan jag belastar den igen. Ny dejt med Jimmy i nästa vecka. Jag känner mig liiiite småstressad över det här, men jag fattar ju att det dels aldrig hade gått så långt om jag hade ringt Jimmy i tid (typ i februari) och dels att det här är ett måste. Jag kan inte springa 3-4-5 mil med ett högerben som inte hänger med!

Inga kommentarer: