fredag 11 april 2014

Fredagsfys. Och lite fredagsfilosofi.

Efter avklarad arbetsdag styrde jag cykeln mot Fitness24Seven vid Värnhem för att träffa PT-Martin. HIT-pass hade utlovats. Joråsåatteh... det blev ju lite småjobbigt!

Jag värmde upp på egen hand medan Martin dukade lite. Sedan gick vi igenom dagens övningar: frivändning med press (push-press, inte strikt militärpress), chins, armhävningar och knäböj. Vi skulle köra tio varv. Varv 1 inleddes med en frivändning med press, därefter 4 chins (negativa), 8 armhävningar (på knä för att få in rätt djup just i dag) och 12 knäböj. Varv 2: 2 frivändningar med press, sedan 4-8-12. Och så vidare upp till 10 frivändningar med press. Vi tog tiden och den ska jag nu försöka slå lite emellanåt. Japp. Mina axlar....

Vi avslutade passet med två bålstabilitetsövningar och en invägning. Inga större förändringar - samma vikt, samma fettprocent, bara lite starkare. Och så fick jag lite beröm för mina grymma styrkeökningar.

Dagens märkligaste komplimang: "Dina ryggmuskler ser ut som en puckelpist på steroider" - apropå chinsen på typ sjätte varvet. PT-Martin formulerar sig lite intressant emellanåt :-D Däremot är han rätt bra på att säga rätt saker för att peppa mig. Som att jag fixar det här. Vikten är lätt. Det är ingen match för en som är vältränad som en elitidrottare. DET gillar jag ju att höra!

Boostad med endorfiner cyklade jag hem med skakiga armar. Lite vila och en dusch och sätta i gång middagen innan jag satte mig med nyaste numret av den amerikanska tidningen SELF. Som jag har läst ganska länge för att hänga med lite i vad som händer på träningsfronten. Men i dag sade jag upp min prenumeration. Varför? Jag blev less på tjejerna på bilderna. En artikel med titeln "bringing sexy back" och övningstips för att bygga en snygg rygg. Illustrerade med en tanig tjej där man inte såg mycket muskler trots att hon demonstrerade övningarna. Två modereportage med smala, smala tjejer som ser helt konstiga ut.

Det är märkligt - jag har tyckt att modellerna i tidningen var snygga och vältränade rätt länge men i dag blev jag uppmärksam på hur de egentligen ser ut i jämförelse med mig och många andra. Lägg till den vanliga artikeln om att gå ner "10 pounds in 2 months" med gulliga små dieter med 1800 kcal per dag... Nej, det är inte längre en tidning jag är sugen på att läsa. Prenumerationen uppsagd. Jag får hitta nåt mer intressant. Tips, någon?

Inga kommentarer: