måndag 21 april 2014

Dagens överraskning: Blixtförkylning!

Gårdagens lätta snuva som jag tillskrev polleneländet blev under kvällen till nysningar, snorighet och torrhosta. What gives? Jag motattackerade med Kan Jang, spirulina, ingefära och C-vitamin och lade mig i tid.

Det blev en orolig natt med täppt näsa och jag vaknade i morse och kände mig allt annat än frisk. Tungt att andas, hela skallen kändes som om den var full av bomull och jag var inte pigg nånstans. Långpass? Skulle inte tro det. Nässköljning, hett te, frukost, Kan Jang. Insåg att det där med att springa i dag inte skulle vara nån bra idé och blev omgående vansinnigt grinig.

Jag beslöt mig för att få resan till tippen avklarad så tidigt som möjligt för att kunna vara ynklig i fred resten av dagen. Lämpligt att vara enormt tjurig när man ska till tippen - "kommer du i vägen med ditt släp så blir det värst för dig själv!" ;-) Med det avklarat tog jag en vända till Maxi eftersom jag var vansinnigt sugen på varm äppeljuice med ingefära i. Jag vet, det låter skumt, men Redfellas har en sån varm vinterdrink och den är lätt att fixa hemma också. Värmer hela vägen ner och har sånt där skönt ingefära-riv som jag inbillar mig botar allt. Jag hittade också en Brämhults-juice med äpple, citron, fänkål och vetegräs som var prisreducerad pga kort datum - den fick följa med hem också. Borde helt klart ha potential tänkte jag.

Landade småsur i soffan, läste böcker, åt lunch, vilade lite till, hängde lite tvätt - chillade helt enkelt. Snorigheten har gett med sig under dagen och kvar är bara trötthetskänslan och det tunga huvudet. Förkylning - here and back again på 24 timmar? Jag fortsätter med Kan Jang och ingefära och skippar tidigt gymbesök i morgon så får status under dagen bestämma om jag ska springa backintervaller med B.A.B.Y. Runners, hålla mig hemma eller bara komma dit för att peppa gänget.

Flexibilitet är viktigt just nu. Rent långpassmässigt ligger jag en bra bit före mitt löpschema inför Tjejmarathon men jag ska jobba på lite mer regelbunden löpning. Flera pass per vecka, lite mer transportlöpning kanske. Styrketräningen har fungerat bra i veckan och jag har hunnit med två högintensiva pass och ett pass i "buren" också. NMT skapar uthållighet och ser till att jag får lite pulstoppar så det är bra underhållsträning även om det inte är samma sak som att springa. Jag tror på att jag har byggt en stabil bas och jag har ett antal veckor på mig att lägga på de sista pusselbitarna som hjälper mig till ett riktigt bra lopp den 8 juni. Yeah!

Inga kommentarer: