torsdag 24 april 2014

Fartlek - och "ny" cykel

Joakim behövde bilen i dag så jag fick vackert åka buss. Det slutade med att jag hoppade av bussen i morse och promenerade sista kvarten till jobbet för att det gick så eminent långsamt! Hem gick det smidigare fast det var mest för att jag hann med två bussar som jag egentligen inte skulle ha hunnit med enligt tidtabellen. Ibland har man tur. Det tog "bara" 40 minuter att komma hem från jobbet - en sträcka som tar 17 minuter i bil och 35 minuter på cykel. Kollektivtrafik på den sträckan suger men det finns hopp lite längre fram i sommar med en ny busslinje - visserligen inte hela vägen men en bra bit i alla fall.

Väl hemma gällde "first things first". Ombyte till löparkläder. Noggrann uppvärmning enligt Katarinas program. Plocka fram musik och jacka, vinka till Joakim som precis hann in när jag var på väg ut och sedan fartlek i 6 km. Jag körde "fartlek till musik" med fartökningar i refrängerna. Enkelt och roligt. Höften var lite störig och jag hade otroligt svårt att hitta löpsteget - det blev bättre när jag ökade farten men helt hundra var det inte. Kanske nittio ;-) Hursomhelst var det ganska skönt att springa och det är i alla fall bra!

Sedan, när jag höll på och förberedde maten, ringde telefonen. Det var cykeldoktor Sköld som ringde och berättade att min cykel var klar och vårfixad - fast de stängde om en kvart. Jag susade nerför trappan i maxfart och haffade Joakim som precis hade satt sig i bilen på väg mot Lund så jag kunde lifta till cykelaffären och hämta ut min pärla. Så vårfin den har blivit :-) Ny sadel - den gamla hade spruckit och läckte gel överallt så den var inte så jätteskön längre. Nu har jag fått en ny och smalare modell. Perfekt. Nytt framdäck, ny kedja och nytt kedjedrev och så allmänt smörj och fix och puts. Vi är redo för en cykelsäsong till, pärlan och jag! Kalasfin födelsedagspresent till mig själv, den där cykelrenoveringen - det behövdes.

Inga kommentarer: