tisdag 15 april 2014

HIT-tisdag. Dubbelpasstisdag. Intensiv tisdag.

Det blev dubbelpass i dag - för att det gick. Min chef hade langat in ett tidigt möte och ett eftermiddagsmöte vilket effektivt satte stopp för både morgon- och eftermiddagsträning. Vad som däremot går är att köra ett förmiddagspass - efter morgonmötet, före lunchen - och så hade jag möjlighet att återhämta mig innan kvällens pass. Bra deal.

Förmiddagspasset blev en gammal goding som Malou har tänkt ut. Ett crossfit-inspirerat pass: 21-15-9 på thrusters (17 kg stång), kettlebellsvingar (16 kg kb) och burpees. Jag värmde upp med hopprep, rörlighetsövningar och fem repetitioner av varje övning innan jag startade timern och drog igång.

21 thrusters. 14 + 7. Klart. Kettlebellsvingar - samma upplägg. Sen burpees, Värre än värst. 7+7+7 gick bra och jag var inte döende. Nästa varv - 15 repetitioner. Enklast att dela i 8 + 7, funkade även på burpees även om det var ganska jobbigt. Sista varvet, 9 repetitioner. Inga pauser, bara köra loss. På burpees tog jag en kortkort andningsvila efter 5 repetitioner. Tiden? 10 minuter, 10 sekunder. Min snabbaste tid sen tidigare var noterad till 10:17. Jag har alltså blivit så mycket starkare att jag kompenserar bristen på flås. Nu ska jag kämpa med att få ner tiden under 10 minuter. Det SKA gå! Jag stretchade och varvade ner innan en sval dusch och så tillbaka till jobbet.

Kvällens pass då? B.A.B.Y. Runners Team. Lite lätt improviserat pga förkylning - så Nellie hade gjort upplägget men vi hjälptes åt att köra passet. Jag hade yttrat önskemål om att få springa intervallerna så Nellie tog hand om timern och visselpipan så jag kunde koncentrera mig på att ge järnet utan att tänka på coaching, sekunder och sånt. Bara ösa.

Kvällens intervallupplägg var 30-60-90, 5 gånger. Puh. På andra varvet hittade jag inte flåset alls. Mitt i tredje varvet ville jag egentligen spy. Men sen var det bara två varv kvar, och det är ju nästan bara ett varv, och ett varv är ingenting alls (tack Helena för det norrländska räknesättet :-)) så det var bara att köra.

Efteråt var det egentligen tanken att jag skulle hålla i lite styrkeövningar och stretch men jag hade total syrebrist och lyckades inte alls få ihop tankarna. Nellie tog över (tur för mig) och ledde oss igenom sumosquats, skridskohopp, plankan och burpees (som om jag inte hade kört burpees så det räckte i morse!) och sedan en skön stretchsekvens.

Efter passet var jag sådär härligt intervallhög och lycklig som man bara blir av intervaller. Helt slut och jättelycklig och fnissig. Stackars Joakim som fick leva med mig som studsade runt i köket :-D Inte blev lyckan mindre när jag insåg att jag hade legat i 4-fart eller till och med snabbare på intervallerna. Grymt! Jag HAR fart i benen fast jag inte tror det!

Jag har också grym träningsvärk. I morgon kommer jag gå som en liten väldigt överviktig anka. Men det är värt det!

Inga kommentarer: