söndag 21 juni 2015

Chillaxad söndagsträning

Söndag. Frukostgröt och te och sen styrde vi bilen mot gymmet som var underbart obefolkat. Jag hade rygg och mage på schemat i dag och Joakim skulle köra mark och bänk så vi kunde supporta varandra lite vid behov. Efter ett tag trillade lite andra stammisar in men det var ändå rätt lugnt och jag njöt av att ha oändligt med tid och utrymme för träning!

Uppvärmning med 1000 m rodd var nog det enda som kändes motigt i dag och då främst för att träningsvärken från fredagens benpass sitter ordentligt i låren! Sen bara flöt det på. Jag tog pinnen och värmde upp bröstrygg och axlar ordentligt, körde rotationer och good mornings för att få fart på rygg och baksida och så har jag två "uppvärmningsset" latsdrag innan jag går på med det tunga artilleriet.

Det här ryggpasset (med lite magövningar) är nämligen osannolikt tungt av den enkla anledningen att det är 4 st ryggövningar som alla 4 supersettas med raka pushdowns. Så man gör ett set chins med gummiband, sen 10 pushdowns, vilar kort stund, nytt set chins, nya pushdowns... etc. I dag var jag allra mest nöjd med hantelrodden och så kom Joakim sen och teknikcoachade mina negativa chins och rättade till ett klantfel som gjorde att jag tappade muskelkontakten. Alltid bra med support! I utbyte fick jag ställa upp med passning i bänkpressen :-)

Med mycket trötta ryggmuskler var det sen dags för magövningarna och där passade jag på att slänga in enbens tåhävningar (hälsenerehab) när jag ändå vilade mellan set. Så har jag det avklarat för i dag. Joakim var inte klar för dagen så jag gick bort i ett lugnt hörn och roade mig med diagonallyft på boll plus benlyft på boll och passade dessutom på att få lite coaching i pikstående på boll eftersom jag har haft lite svårt för den och fått träna rätt mycket på kullerbyttor. Men nu verkade kroppen fatta galoppen när Joakim stod och drog höfterna i rätt läge!

Duschade och sen var jag jättejättehungrig så vi slängde väskorna i bilen och gick bort till Espresse House på Centralen och åt varsin grillmacka med kyckling och drack kaffe innan vi åkte och handlade. Typiskt dåligt att låta mig handla när jag är jättehungrig, risken finns att jag vill ha med mig hela affären och främst godis- och snackshyllorna hem. Nu blev det inte så utan det var ganska civiliserade kassar vi fick med oss hem. Hamstrade bara lite riskakor att ha i "hamsterlådan" på jobbet till akuta nödsituationer!


Inga kommentarer: