måndag 8 juni 2015

Morgonjogg. På en måndag också.

Ja, det händer ju cirka aldrig att jag lyckas morgonjogga på en måndag men just i dag lyckades jag minsann. Fast det satt långt inne, det ska erkännas!

Anledningen var enkel: Planen för dagen var att jobba hemma några timmar och att vara på workshop på vår kursanläggning från 9-13. Jag lyckades inte få till det tänkta långpasset i går och att ta sig till gymmet i dag blev lite komplicerat med logistiken, således var alltså det enklaste att springa en runda och det var liksom smidigare att göra det på morgonen än att knö in det på eftermiddagen mellan jobb och NMT. För jag går ju ändå upp när Joakim går upp och äter frukost vid 6, och jag måste ändå duscha...

Fast planen var klar och genomtänkt var det lite tufft i morse. Lite sådär "jamen jag kan ju sätta mig och jobba och så springer jag i eftermiddag i stället" och jag fick förhandla både länge och väl innan jag kom ut klockan sju! Med argumentet "jag måste ju ändå duscha...."

Sen visade det sig att det var tur att jag tog mig ut. För jag hade pigga ben, löpningen bara flöt på och det var faktiskt otroligt skönt att springa trots tidig morgon och frukostgröt i magen och hoppsan jag glömde visst astmamedicinen igen! Inga flåsproblem, inget ont nånstans, bara lätta fötter som smidigt tog mig neråt Bulltoftahållet. Svängde lite kreativt in genom ett villaområde för att komma upp på "Kossabackens" baksida, hittade in på slingan och rullade nerför lång lång backe, kollade klockan och insåg att jag tyvärr inte kunde vara ute hur länge som helst. Grodorna sjöng, näktergalen sjöng och kaninerna var så upptagna med att äta frukost så de knappt såg mig. Inte en enda människa träffade jag därute! Joggade genom skogen, passerade motionscentret, upp för backen och sen genvägen genom koloniträdgårdarna hemåt.

Sista biten hem är mentalt jobbig - det är lätt uppförsbacke i typ 450 av 500 m och precis i början av backen svänger man in mot huset där jag bodde förut. Så jag ramsar tyst för mig själv där jag springer "första lekplatsen, andra lekplatsen, över gatan, rolig trädgård (de har en massa konstiga statyer och saker!), vägbom, övergångsställe, rulla nerför backen, hemma". 7½ kilometer hann jag med, skyndade mig in och drack kallt, duschade svalt och försökte lägga på smink på mina rätt så rosiga kinder. Blev sådär men jag hade ju ändå 6 km cykling att avverka så jag bestämde mig för att det inte spelade nån större roll. Var hursomhelst mycket nöjd med morgonens löpning!

Cyklade ut och blev "workshoppad", cyklade hem, loggade in på jobbet hemifrån och avverkade dagens arbetsuppgifter (eller i alla fall de viktigaste som absolut inte kunde vänta), fixade med middag, åt, bytte om, åkte ner och chefade för 12 glada NMT'are, tog emot anmälan av ny deltagare, kom hem och åt mera mat. Ja, ungefär så såg den här måndagen ut. Fullt ös men tid att chilla emellan. Bra så. Fler såna dagar!

Inga kommentarer: