torsdag 11 juni 2015

Min bästa träningskompis

Min bästa träningskompis är min sambo, Joakim. Vi var träningskompisar innan vi blev ihop och flyttade ihop och vi är det fortfarande. Fast numera springer Joakim betydligt snabbare än jag så om vi ska springa ihop krävs det lite anpassning - t ex att jag ska springa tröskel och han ska springa ett lugnt pass, eller att vi ska springa nåt lagom intervallpass där vi kan springa fram och tillbaka eller 10 x 400 m på bana eller så.

I gymmet och på NMT-passen är vi mer samspelta. Ingen får mig att göra det lilla extra som han, och ingen annan kan säga till på precis rätt satt att "tro inte att du kommer undan bara för att du är PT" och fixa till de där småsmå teknikfelen som jag inte kan se på mig själv. När vi har rockat loss med HIT-intervaller i buren på Friskis har vi satt ihop hiskeliga pass som man aldrig hade pallat själv men bara för att vi har varann så fixar vi det.

En extra bonus med Joakim är att han aldrig missunnar mig ett träningspass men samtidigt är bra på att säga till mig att jag behöver vila och ta hand om mig. Jag försöker vara en lika bra träningskompis till honom!

1 kommentar:

Anonym sa...

Låter som en riktig kvalitetssambo det! ;-)