torsdag 29 december 2011

Julfirande AV - löparskor PÅ!

Efter julfirande nummer två och hemresa i bil inkl. en liten extrasväng för att plocka upp nyårsbubbel petade jag i mig lunch. pratade med försäkringen, drog på mig löparkläder inkl. ny löpartröja (kalasbra!) och ny reflexväst (jättesynlig men lite väl mycket vindmotstånd....) och stack ut en sväng för att rensa skallen och röra på kroppen. Strax över 7 km i nåt bekvämtempo runt 6:30. Eftersom det blev en del senare än jag hade tänkt så fick jag räkna in mörker i ekvationen också. Tog den långa vägen ner till Bulltofta, sprang en knapp km på femman som inte är upplyst i nåt slags skumrask innan jag kom ner till 2½ km elljusspåret som jag tog en runda på och så kortaste vägen hemåt. Fungerade faktiskt jättebra men hade jag varit ute en kvart senare hade det varit rätt läskigt att springa den där biten som inte var upplyst. Tur att det är dags för ljusare dagar snart!

Det blåser hej vilt nu igen så jag hade också planerat rundan för minsta möjliga motvind på utsatta ställen. Trots att jag sprang med löpartröja, löparjacka + reflexvästen som är hyfsat vindtät fram i alla fall så tyckte jag ändå att det blåste ganska kallt. Å andra sidan får man faktiskt skylla sig själv när man väntar med att springa till efter halv fyra trots att man mycket väl hade kunnat sticka ut en timme tidigare, det blir ju inte direkt varmare av att solen går ner... Ur löparsynvinkel är det för övrigt ganska skönt att det är barmark fortfarande, men någonstans längtar jag ändå efter att få springa i nysnö. Och efter de där dagarna när det är riktigt, riktigt jävligt att springa, isigt och knöggligt och motigt så att man får bygga pannben på riktigt. Nu är det liksom mest bara lerigt.....

I morgon ska jag till gymmet och den som vill göra mig sällskap nånstans vid 13.30 eller 14 är välkommen att höra av sig!

1 kommentar:

Stinne sa...

Kom hit då, då ska du få is och snö och minusgrader så det räcker och blir över ;-) Jag är mycket glad att jag fick ärva dina "dubbdäck", annars hade jag nog dött eller i alla fall brutit ett ben eller två i dag ;-)