tisdag 13 december 2011

Lönt att gnälla på vädret?

Nä. Faktiskt inte. Och det är ganska sällan jag orkar gnälla på vädret om det inte är så att det verkligen avhåller mig från att göra nåt jag verkligen vill. T ex klass 3-varning och storm så att jag inte kan cykla till gymmet för att det är livsfarligt. Annars brukar jag försöka ta det med jämnmod och insikten att jag faktiskt själv har valt att bo i Norden och då får man acceptera väderleken!

Men i dag... brrr.... En sak är att det blåser. "Men om de nu sku kun bestäm sig för vicke håll de sku blås ifrån si" som en granne på Åland skulle ha sagt. För i dag var det faktiskt så att jag cyklade och hade motvind samtidigt som jag såg på flaggorna 100 m längre fram att jag borde ha sidvind. Och helt rätt, så fort jag kom förbi nästa hus vände vinden brutalt. Jag hann med att ha både med- och motvind på vägen hem och det borde faktiskt vara omöjligt men inte här. Förutom blåsten så ösregnar det. Och här skulle jag vilja föreslå att vädret tar ett allvarligt snack med den där temperaturregleringen. Det är faktiskt december. Och om vi i stället för 4 plusgrader skulle kunna få 2 minusgrader så skulle blött regn förvandlas till vacker vit snö. Inte för att det blir så mycket lättare att cykla för att det snöar, men det ser mycket trevligare ut! Som det var i dag så började det mörkna redan vid tvåsnåret i stället. Med lite snö på marken skulle det kännas mycket ljusare och mycket juligare!

Jag tar en mugg te och en lussekatt till och tänder julljusstakarna jag... och hoppas att mina kläder har torkat tills jag ska iväg och lyssna på Jul i Folkton.

Inga kommentarer: