onsdag 14 december 2011

Ommöblerat träningsschema - bra resultat

Jag insåg i går kväll att det där planerade styrkepasset på fredag skulle bli ganska besvärligt att få till utan att klona mig själv eftersom jag har en tid på företagshälsovården att passa och det stället ligger åt helt fel håll från ALLT. Så utan bil blir det stört omöjligt att få logistiken att funka. Så antingen skulle jag förlägga styrkepasset till fredag kväll efter middagen (inte så sannolikt att man kommer iväg då, nej), skippa Funktionell Styrka torsdag och gå till gymmet i stället (fast det ville jag inte så himla gärna) eller köra styrkepasset lördag eftermiddag då jag egentligen behöver fixa lite julklappar tillsammans med maken. Den enklaste lösningen var därför att köra passet i dag så det gjorde jag.

Det blev ett riktigt bra pass där jag ökade på vikterna i vadpress, benböj och marklyft. Jag har blivit kompis med de små gulliga viktplattorna på ett halvkilo som innebär att jag kan öka vikten ett kilo i taget på skivstången och smithen, då blir det lättare att stega sig uppåt för varje pass. Den enda övningen jag inte har ökat på är utfallen med 12,5 kg hantel i varje hand. Det beror främst på att jag tycker hantlarna är tunga och obekväma att hålla i och att nästa steg är 15 kg i varje hand vilket är en rätt så brutal ökning. Jag har inte riktigt klurat ut hur jag ska lösa det men jag kan å andra sidan inte riktigt fortsätta mesa så något måste jag hitta på. Bröstpressen gick riktigt, riktigt bra i dag, inte att det kändes enkelt men det var åtminstone hanterbart! Och marklyften tål nog snart en lite större ökning än ett kilo.

Coachen har hotat med att utmana mig på roundsen när vi ska träna nästa vecka. Jag tänker MOSA honom. Dan före julafton :-D

Inga kommentarer: