onsdag 9 juli 2014

Benpass-dag. I brutal värme!

Eftersom benpasset inte blev av i går så ville jag gärna få in det i dag. Det var nog bra att ha pigga ben inför intervallerna i går, så jag är inte särskilt ledsen för det - och i dag var jag helt klart sugen på att träna också så efter jobbet stack jag till gymmet.

Det var ganska tomt och underbart svalt där. Tyckte jag i alla fall när jag klev in. Bytte om och drog igång med lite uppvärmning och sedan knäböj. Klämde upp vikten på 60 kg i dag i stället för att fega och det gick jättebra - men ungefär här blev jag varse att det inte var så svalt och skönt utan att jag svettades ordentligt! Som vanligt alltså när jag kör knäböj eller marklyft, det brukar bli ganska svettiga pass. Och även om det kändes svalt jämfört med knappa 30 grader ute så kanske det inte var så svalt ändå!

De vanliga stela benen infann sig efter splitböjen och bensparken var lika plågsam som alltid. På ben som inte riktigt lydde vacklade jag fram till racket igen för att köra militärpress. Fast beslutad på att i dag skulle det köras åttor med 25 kilo - kosta vad det ville. Trappade upp långsamt. 20, 22½ och sedan 25. Första setet var inte helt hundra, några av repetitionerna blev typ pushpress, men andra setet satt samtliga 8 repetitioner klockrent och utan problem. Sådärja. Äntligen. Då var rädslan för att lägga på vikt i militärpressen parkerad på hyllan där den hör hemma. I like!

Bara de små sidolyften där man klarar yttepyttelite vikt och så shrugs med 15 kg viktskivor kvar innan jag stretchade och kände mig nöjd. Småpratade lite med en av pt'arna om utbildning, högskolekurser och sånt och känner mig aspepp inför höstens projekt :-)

Cykla hem i motvind efter ett benpass är väl inte det roligaste som finns men det hjälper alltid när det står nån hemma i köket och fixar med middag <3 Som tack för det har jag frivilligt både dammsugit och satt igång en tvätt medan Joakim handlar. That's jämställdhet for you! I morgon bitti blir det discogym och sen laddar jag inför lördagens asfaltsmil. Blir kalas. Fast temperaturen kan gärna sjunka några grader och vinden mojna något för i dag hade det inte varit så skönt att springa....

Inga kommentarer: