tisdag 22 juli 2014

Försök till distanspass

Inför iFormloppet som en hel del ur B.A.B.Y. Runners Team ska springa om några veckor tänkte vi försöka oss på ett milpass. Det ursprungliga upplägget var att springa 5 x 2 km men det blir väldigt meckigt när man har två uppmärkta slingor på 2½ och 5 km. Så vi ändrade till 4 x 2½ km - först ett varv på 5 km-slingan och så fick man själv bestämma efteråt om man ville köra ett eller två varv på 2½ eller ett varv på femman. Givetvis hade vi många olika farter i gruppen också...

Jag stack iväg hyfsat långt fram och passerade efter 300 m en tjej som behövde sakta ner och gå. Visste att Nellie var bakom så hon fick plocka upp och så hängde jag kvar nånstans i ungefär tredje gruppen i 2½ km. De snabbaste väntade där och jag skickade iväg dem med instruktioner för fortsatt löpning medan jag väntade in övriga som fick vila lite vid 2½ och sen springa vidare. Nellie kom med sista kvinna och jag slog följe med dem lite, sprang fram och vände tillbaka och sen bestämde vi att jag skulle springa på fram till varvningen och vara kvar där och peppa. Så jag tryckte på och försökte tänka "snabbdistans" men farten blev något varierande. Uppmuntrande att när jag väl var uppvärmd så kändes 5:10 inte vansinnigt jobbigt i alla fall. Jag kom ikapp L och S och vi sprang sista 500 tillsammans och kom sen ner för varvning och vätska.

Det satt tre stycken och väntade och de två skickade jag iväg tillsammans med L och S för ett varv på 2½ km-slingan. Ytterligare några stycken var ute på slingorna och vi som blev kvar stretchade och pratade lite och peppade de som kom in.

Någon gång kom två "främlingar" i mål samtidigt som en av våra tjejer och de blev lyckliga över att vi hejade och applåderade. Hoppas vi lyckades värva dem till vår grupp för de verkade väldigt sugna när vi berättade!

Passet som helhet blev inte så socialt och kul som vanligt eftersom det är enormt stor nivåskillnad och vi inte kan tillgodose alla på ett distanspass. Däremot blev det flera distansrekord och flera som insåg att de nog kan springa längre än de tror och att draghjälp gör nytta. Så det får vi väl vara nöjda med för i kväll. Själv hade jag gärna velat springa längre men det funkade inte riktigt i dag. Men jag får nog att göra snart när Katarina är hemma så jag kanske bara ska njuta av att chilla lite :-)

1 kommentar:

Nellie - the Flying Hippo sa...

Tack för att du chillade idag! Jag hade haft svårt att få ihop det på egen hand. Den ena tjejen har redan hittat oss. :) Snygg värvning!