söndag 6 juli 2014

Söndagsfys och söndagsmys!

Den där söndagsångesten jag levde med i många år och som innebar att man aldrig riktigt kunde njuta av söndagsledigheten har numera ersatts av en innerlig nöjdhet över att det finns just söndagar. En hel ledig dag som vi oftast kan göra precis vad vi vill med. En dag som är bara vår - och där det enda vi måste fixa är att packa i ordning inför måndagen och se till att komma i säng i vettig tid. Det är nuförtiden riktigt bra med söndagar helt enkelt!

I dag vaknade jag tidigt, somnade om och var sedan klarvaken vid halv åtta. Smög ner och drack min gröna superdrink, tog på mig löparkläder och fivefingers och stack ut för en liten mysrunda i Gyllins Trädgård. Först var det tungt. Jag sprang på asfalten och hörde mina steg, hörde fotsulorna smälla i asfalten och tänkte att så här ska det inte vara. Gick resten av asfaltsbiten tills jag kom till de mjuka stigarna och började sen tassa fram i lugnt tempo. Fokus på kroppshållning och armar så fick steget sköta sig själv. Kvittot uteblev inte - nästa gång jag korsade en asfaltsväg sprang jag helt ljudlöst. YES! Jag stannade på en lämplig äng och gjorde lite solhälsningar, fortsatte en bit till och hade knappa 4 km på klockan när jag kom hem. Räcker mer än väl när vi snackar fivefingerslöpning...

Frukost - kokt ägg, leverpastejmacka med gurka, brieostmacka med äpple, te, juice, morgontidning. Sedan klädbyte och packning för en sväng till gymmet. Det blev ett äkta söndagsmyspass på över 1½ timme - sånt jag aldrig tar mig tid med på vardagar. Noggrann uppvärmning med rörlighet/pinne, axelrehab och lite MAQ-övningar med liten skivstång på 15 kg. Därefter passet för baksidan. Tunga marklyft i dag - fick inte upp mer än 60 kg i mina åttor. Däremot bra känsla i övningarna för baksida lår och riktigt fint på chins och baksida axlar. Dagsformen varierar! Jag avslutade med L-Y-T för lite extra kärlek till rotatorcuff och axlar och lite magövningar.

Efter träningspasset var vi inte alls hungriga på den planerade omelettlunchen utan på sallad. Vi invaderade närbelägen livsmedelsaffär med salladsbar för självplock - de finns numera överallt och det är lätt att plocka ihop något gott. Till det blev det myntonad - Brämhults fräscha lemonad med rejält med mynta. Alldeles fantastiskt gott, särskilt om man blandar med hälften bubbelvatten!

VARMT var det ju så efter att ha hängt tvätten (90% träningskläder tror jag) åkte vi ner till Ribersborg. Dopp, solbad, dopp, promenad, glass, promenad... underbart. Kvällsmaten blev kall gazpacho (har hittat en färdig sådan utan konstigheter i och den var riktigt god!), lite ost och ölkorv, och en rågbrödsmacka med lax och ägg. Klockrent i värmen.

Totalt njutbar dag alltså :-) dags att försöka fixa i ordning så att morgondagen också blir njutbar...

Inga kommentarer: