onsdag 30 juli 2014

Testpass 5 km. Spyfys.

I dag var det dags för det fruktade testpasset på 5 km. Jag var så lycklig när jag gick upp i morse och upptäckte att det regnade. Blev lite småfuktig på väg till jobbet och minsann om jag inte blev härligt genomblöt på hemvägen också :-) Varmt i luften var det ändå men luften känns mycket friskare och vi hade en behagligt sval kväll i jämförelse med de senaste dagarnas höga temperaturer.

Fast att springa testpass längs Ribersborgsstranden - på en sträcka där jag verkligen ENBART har sprungit jobbiga pass - är mentalt svårt. Också mentalt svårt för att det är rakt fram rakt fram rakt fram heeeela vägen och man ser liksom heeela den eeeevighetslånga asfaltssträckan framför sig. Men det måste ju göras!

När man kör testpass med Katarina får man en grundlig uppvärmning. Aktivering av höften, lätt jogg, world's greatest stretch, löpskolningsövningar, stegringslopp. Sen en skvätt vatten och så var det bara på det jobbiga.

Råkade som vanligt gå ut lite väl tufft på första kilometern och efter vändningen hade jag en rejäl mental svacka - men bet ihop, kom igenom, sprang i takt till musiken från linedance och fokuserade på att avsluta på ett bra sätt. Katarina filmade, peppade emellanåt och var emellanåt bara sjuuuukt irriterande när hon låg rakt bakom mig på cykel och iakttog löpsteget! 25:10 blev tiden och det är väl en helt okej statusrapport just nu. Sen ser man ut så här. "Trött men nöjd" sa Katarina och det stämmer rätt bra!
Foto: Katarina Mölgaard-Ibsen
Mina hemläxor: Jobba mer med koppling mellan ben och överkropp för jag tappar kraft. Jag är as-stark i benen men orkar inte riktigt ta upp den kraften i resten av kroppen och då tappar jag den i stället. Så hallå till overhead squats, explosiva frivändningar, bålrotationer med skivstång och ball slams i sidled. Och så behöver jag en dejt med Jimmy för den där vänsteraxeln har kajkat ur igen och då blir det trögt i höger höft vilket gör det svårt att springa snabbt. Så vi kör lite optimering av den här gamla dieseltraktorn så blir den nog en racing-Merca på nolltid!

Katarina har inte tittat på sina filmer än så det kommer säkert fler obehagligheter sen. När hon har kikat lite mer på hur jag springer när jag blir trött. Höften, höften, höften, tänker jag - och tanken om att "ligga på steget" och springa lite mera uppåt ska matas in i hjärnan.

Nu - dags att duscha och sova. Lite sovmorgon i morgon, sista dagen på jobbet innan semestern och så tror jag att det ska firas med ett besök på gymmet i morgon kväll. Det blir kalas!

Inga kommentarer: