torsdag 24 juli 2014

Gympass. Radiointervju i livesändning. Ny ryggsäck. Bra dag helt enkelt!

Vilken dag alltså. Cyklade iväg i morse ovetande om vad den skulle bjuda på!

Morgonpass på gymmet stod först på schemat. Jag har tagit PT-Martins löpstyrkepass och lagt till en gammal favoritövning. Således - mot böjracket. Först frivändningar som kändes tunga men blev lättare och lättare trots att jag la på vikt. Sedan knäböj, tunga treor. Pallrade mig upp till 80 kg men tekniken var nog ärligt talat sådär så jag borde ha stannat på 75. Jag var bara tvungen att testa om det gick! Med "det tunga" avklarat var det vidare till avdelningen "hopp och lek" - boxjumps och utfallshopp. Det finns inget som suger i låren som djupa explosiva utfallshopp med två små ynka enkiloshantlar i händerna alltså! Och så för ordningens skull kryssdrag för övre rygg och baksida axlar som aldrig får glömmas bort.

Eftersom Jimmy kommenterade vid sista naprapatbesöket att min ländrygg behövde träna lite rotation så la jag till ett superset som Malou har hittat på. 12 x bålrotation med skivstång + 12 x situp med pullover och russian twist. 3 set. Jag tror att jag kanske råkade lägga på lite tyngre på skivstången än tidigare för bålrotationerna var då inte nådiga men jag hoppas de gör nytta i alla fall. Stretch och dusch, handla mellanmål och raka vägen till kontoret.

Medan jag var upptagen med annat ringde ett obekant nummer, lämnade ett meddelande på svararen och medan jag lyssnade av meddelandet rasslade det även in ett SMS. Det var Svjetlana Pastuhovic på P4 Malmöhus som ville prata med mig om B.A.B.Y. Runners Team. Härligt :-) En av våra deltagare har skickat info om oss till diverse medier och det gav tydligen resultat. Kul! Vi bestämde att jag skulle komma till studion senare på dagen och så fortsatte jag jobba på.

Joakim kom på besök och lunchade med mig (alltid trevligt) och vi tog en kortprommis runt piren innan jag fortsatte dagens jobb. Telefonkonferens som avbröts pga tekniska problem redan efter 20 minuter, som det kan gå... Men då fick jag tid över till lite annat i stället!

Sedan var det dags att bege sig mot SR's studio inne i stan för att vara med i livesändning. Pirrigt! Men samtidigt jättekul för jag tokälskar ju att prata löpning, träning, nätverk och pepp. Jag blev välkomnad och fick instruktioner om att sitta ner och ta det lugnt tills det var dags. Kan säga att jag är inte lite impad över hur det där funkar med radio. Det står en person och en massa datorer och så fixar hon allting själv. Sätter igång mikrofon, ljudtestar, sätter igång annan mikrofon för att det behövs en kort nyhetsuppdatering innan vi kör, fixar med musiken - hela alltet. Sedan drog vi igång och det var ett jättetrevligt samtal - jag hade varnat Svjetlana för att jag kan prata om löpning ungefär hur länge som helst men hon hade örnkoll, hade läst bloggen och var fantastiskt väl förberedd. Jag har inte vågat lyssna själv men har fått bra feedback från de som har hört det! Hoppas jag kan inspirera flera till att börja springa (och komma och träna med oss i B.A.B.Y. Runners Team såklart).

Efter fullgjort public service-uppdrag cyklade jag hemåt och kom på att jag hade en ny ryggsäck att hämta ut. Det där med väskor förtjänar nog ett eget inlägg men om vi ska ta den korta versionen - jag har en Boblbee Metropolis som cykelrygga och jag är väldigt förtjust i den, men ibland är den lite bökig med sitt hårda skal. Så jag har också en mjuk ryggsäck med datorfack, har länge haft en Samsonite. Min älskade avlidna katt var också väldigt glad för den ryggsäcken och nåt av det sista hon gjorde innan hon lämnade jordelivet var att kissa på den. Ahem. Eftersom ryggsäcken är typ 10 år gammal och rätt sliten så bestämde jag att jag inte skulle lägga energi på att försöka få den ren utan beställa en ny i stället. Det blev en fantastisk lila Osprey Axis, lite mindre än den gamla men mer funktionell. Gillar särskilt att det är en tjejryggsäck, passformen blir bättre då. Och så har den bröst- och avbärarrem så att jag förmodligen kan springa med den.

I morgon är det dessutom FREDAG och jag har bara 5 dagar kvar att jobba innan semestern. Och så ska jag fika med en kär vän jag träffar alldeles för sällan. Kan bara bli en till bra dag det!

Inga kommentarer: