fredag 4 juli 2014

Vilar. Filosoferar lite. Om supermat t ex.

Fredag. Äntligen. Veckan har varit sanslöst jobbig av flera skäl och i dag verkade det balla ur fullständigt på jobbfronten. Jag har aldrig i hela mitt liv fått så många helt vansinniga frågor på samma dag - såklart hjälper det inte att jag under semestern vikarierar lite för en kollega och tar hennes grejer också men alltså... det var sjukt, verkligen.

Så det var skönt att komma hem och lägga sig raklång på köksgolvet och bara andas. Fick omgående sällskap av en katt som tyckte jag behövde få håret fixat. Kort efter kom Joakim hem och la sig på golvet han också och så låg vi där och klappade katter i lugn och ro ett tag :-)  och lät veckans stress lägga sig lite.

Jag fattar ju varför jag är ledsen och trött emellanåt så jag kommer ta mig igenom det. Men just i dag kändes det lite segt. Av någon anledning var jag sugen på att dricka mig stupfull - men jag tror jag struntar i det. Drack en folköl och åt lite ostbågar och kände sen att näe, det här var nog ingen höjdare egentligen. Jag blev mest bara sömnig! Så i stället satte jag mig och lyssnade på ljudfilen från ett Skype-möte som Supernatures testpanel hade i veckan. Jag valde medvetet att prioritera bort det för jag kände att jag inte orkade med, inte klarade av att vara fokuserad - så det är en superbra service att vi får en ljudfil och därmed får all information ändå!

Det var många olika frågor som kom upp så jag har mest fastnat för de som jag tyckte var intressanta. T ex det här med att mjölkprodukter kan vi vara olika känsliga för och att man definitivt inte ska ersätta kött och fisk med proteinpulver utan välja vettiga vegetariska proteinkällor i stället. Jag använder proteinpulver som kosttillskott, inte som ersättning för riktig mat. John var också inne på att vi kan börja fundera lite på vad och hur vi äter och om vi kan plocka bort sånt som vi vet inte är riktigt bra. Jag ska klura på det. Joakim har också varit på mig om att jag äter mycket skräp - i ärlighetens namn tycker jag inte att jag är så hemsk men det kanske jag är. Lite självrannsakelse och kostdagbok kan vara på sin plats, möjligen?

Eftersom jag inte har några våldsamma detox-symptom eller andra svårigheter med supermaten så är det nu dags för mig att öka på doseringarna ytterligare ett snäpp så får vi se. Jag har fått lite oren hy den här veckan men jag tror helt ärligt att det beror på stress, sorg, lite knasig mathållning (jag kan inte äta när jag är ledsen och det är enklare att klämma i sig skräp än mat då) och att projekt ansiktsrengöring inte har varit första prioritet. Men det ska förhoppningsvis bli bättre igen när den mest akuta sorgen har släppt och saknaden minskar allt eftersom.

Inga kommentarer: