lördag 5 juli 2014

Fantastisk, fullmatad och fenomenalt ostressad lördag

Den här dagen blev helt enkelt alldeles fantastisk. Vi har hunnit med en massa roliga grejer och det har känts helt ostressat och bara jätteskönt. Tjohoo!

Vaknade en halvtimme innan klockan ringde och låg kvar i sängen tills det var dags att gå upp och äta frukost. Det blev "superfrukost" får man säga. Supermatsdrink som vanligt, gröt av Olof Viktors supergrötblandning toppad med Finnerödjas Bara Bär med blåbär, rostade kokoschips och kakaonibs, och så en mugg te till det. Oslagbart.

Sedan planerade jag dagens NMT-pass och plockade ihop lite grejer och så var det dags att styra bilen mot Lund där 4 glada deltagare ville köra pass i värmen. Hastigt och lustigt planerade jag om passet så att det passade antalet deltagare (man vet typ ALDRIG hur det ser ut på lördagar med deltagarantal) och de fick två viktskivor var ur lagret i skuffen.

Sen körde vi ett pass där viktskivorna användes till allt möjligt. "Jorden runt", extravikter på ryggen i plankan, extrabelastning i upphopp, knäböj och utfallsgång - lite av varje helt enkelt. Eftersom deltagarna var veteraner allihop passade jag på att vara med i lite övningar själv också så jag hann bli lite flåsig. Kalasbra ju!

På hemvägen svängde vi inom Maxi för att hämta ut mina grejer från iHerb som jag beställde när de hade fri frakt på internationella beställningar nyligen. Påfyllning till mina lager på jobbet - örtte och Lärabars - plus en duschtvål och en ansiktskräm. Sedan blev det snabb dusch och mellis bestående av ostmacka och proteinbar innan vi cyklade in till stan.

Den egentliga anledningen till en lördagstripp in till stan var att jag hade ett presentkort att handla för på Malmö Chokladfabrik som snart skulle gå ut. Så vi började där med att handla på oss diverse godsaker som landade i ryggsäcken (ovanpå kylklampar, för säkerhets skull). Sen tog vi en vända inom Gymgrossisten för att handla PWO till Joakim (själv nöjer jag mig med BCAA) innan vi letade lämplig lunch och hamnade på Drumbars uteservering med kall öl och rejäl men sen lunch - klockan var väl förmodligen en bit över två i alla fall.

Det var ganska skönt väder så vi traskade runt lite på stan. Kikade på kaffemaskiner i Nespressoaffären, tog en kaffe på Kahls (halva priset med SJ Prio-kort, köp två och betala för en) och varsin chokladtryffel och satte oss på Gustav Adolfs Torg och tittade på folk. Vi cyklade vidare till Astrid & Aporna där jag egentligen bara skulle handla kokosolja men fick med mig lite billiga örtteer (kort datum spelar liksom ingen större roll när man snackar te) och goda rawfoodbars.

Efter det kom jag på att vi borde testa den nya frozen yoghurt-glassbaren på Triangeln så vi cyklade dit och spanade lite. Slutade med att Joakim handlade både jeans och tröja innan vi hittade glassbaren som mycket riktigt är rolig - men dyr. Olika smaker yoghurtglass som man själv fyller på i en bägare och toppar med frukt, bär, godis, kakor etc. Jag körde en kombo av blåbär- och kokosglass med färska bär, hackade nötter, marshmallows och chokladsås. Väldigt gott men dyrt, som sagt.

Sedan tyckte vi nog det var dags att styra cyklarna hemåt. Jag hade egentligen tänkt handla jordgubbar men försäljningen hade stängt för dagen. Däremot behövde vi åka till Coop för att reklamera en trasig kaffekanna så efter en stunds vila hemma och påfyllning av vätska tog vi bilen bort en snabbis och då passade jag på att handla närodlade jordgubbar. Jag var fortfarande inte hungrig efter min rejäla lunch så kvällsmålet blev jordgubbar med vaniljkvarg och kakaonibs. Och en grön supermatdrink, givetvis.

Totalt nöjd med dagen som avrundades med chokladpraliner och en Stoodley Stout. I morgon är det söndag och jag har en till ledig dag som blir precis vad jag gör den till!

Inga kommentarer: