måndag 21 juli 2014

NMT. Temapass: KÄRLEK till baksidan!

Till kvällens deltagare hade jag sytt ihop ett pass som hade lite annorlunda fokus. Nämligen fokus på den där baksidan som vi glömmer bort så ofta. I kväll fick den massor av kärlek :-)

Vi värmde upp med gång och löpning och så körde vi lite rörlighetsövningar på stället - väderkvarnen, trollböj, skorpionen, järnkorset m. fl. Sedan körde vi transport på ett led i armkrok, fast med varannan deltagare baklänges. Det blev gång, jogg, utfallsgång och indianhopp på detta vis. Något utmanande att köra indianhopp baklänges!

Innan passet hade jag delat ut varsin viktskiva till deltagarna och dessa använde vi för att köra lite vanliga fysövningar. Väldigt praktiskt hade jag glömt mobiltelefonen, så en av stationerna blev "idioten" som man fick köra två varv och så fick det bestämma hur länge de andra jobbade med sina övningar. Övriga 5 stationer var "jorden runt", enbenshöftlyft, atomic situps med viktskiva, knäböj med puls och diagonala rygglyft. Vi körde ett varv i cirkeln och sedan skickade jag iväg gänget på några rundor baklängeslöpning för att få en liten pulstopp.

Sedan fick de jobba parvis med "finnen" och med en liten övning där en stod i plankan med två viktskivor på ryggen medan den andra jobbade fram och tillbaka med utfallsgång och baklänges björngång. Vi avslutade fysdelen med lite transport av viktskivor rygg mot rygg.

På väg tillbaka mot omklädningsrummet blev det fångtransport och lite ålning under plankor. Vi rundade av med 27 upphopp och stretch i kvällssolen. Ett riktigt fint varierat pass tyckte jag själv att jag fick ihop - inte så mycket puls, mera fokuserat muskelarbete men det kan också behövas ibland! 

Inga kommentarer: