tisdag 29 juli 2014

Walking back to happiness...

.... eller snarare running back to happiness, kanske!

Det var en stökig natt. Några grannar hade tydligen bestämt sig för att dygna på sin balkong precis nedanför vårt sovrumsfönster. Som stod öppet för att det var hysteriskt varmt. Och på köpet körde områdets tonåringar mopperace flera gånger under natten. Suck. Jag var inte särskilt pigg i morse kan jag meddela! Men, har man lovat coachen att man ska springa flytintervaller så har man och en cykeltur blir man alltid lite mera vaken av.

Således - frukostgröt och sen upp på cykeln och iväg. In på jobbet, byta skor och tights, låsa in väskan och sen ut för ett löppass i morgonsolen. Temperaturen var kanske runt 22 grader och det blåste lite lätt in från havet så det var jämförelsevis svalt. Jag var ju redan genomvarm efter cykelturen men det innebär inte att man är uppvärmd för löpning så jag var ganska noga i dag. Växelvis jogg och gång i kanske en kvart och sen la jag 5 minuter på uppvärmningsövningar vi gick igenom med Katarina i höstas. På trädäcket precis bredvid inspelningsplatsen för sommarlovsprogrammet på SVT, förresten - så jag hade lite underhållning medan jag värmde upp. Sen var det intervalldags!

"Flytintervaller" ska man flyta fram i utan någon vansinnigt stor ansträngning. Man ska gå mer på känsla än på fart - enligt Katarina och det är hon som bestämmer. Arbete 1 minut, vila 1 minut x 10. Ganska enkelt upplägg.

Jag sprang första intervallen utan större ansträngning. Noterade start- och målpunkt (start vid soptunnan, mål vid busken) och fokuserade på att hålla samma fart och komma lika långt på alla intervaller, fram och tillbaka. Jag kollade inte på klockan men försökte komma ihåg att trycka på "lap" varje minut. Noterade att jag kände mig hyfsat återhämtad efter 30 sek vila och att det borde betyda att tempot var lagom. Samtidigt insåg jag att i hjärnan körde den gamla dängan "Walking back to happiness" i varje intervall. Måste också vara ett positivt tecken!

Efter 10 intervaller joggade jag ner och la vägen förbi Salads & Smoothies för att plocka upp frukostsmoothie och latte innan jag gick sista biten bort till jobbet. In i duschen och duscha svalt i 5 minuter för ansiktet formligen kokade av värme!

"Passet ska ge mer än det tar" sa Katarina, och sällan har jag haft så mycket extraresurser på en dag. Har i princip lyckats beta av allt jag ska hinna med på jobbet innan semestern (inklusive den förhatliga arkiveringshögen) så det bådar gott för min plan om att inleda min ledighet torsdag eftermiddag som jag har tagit sikte på.

Nu - dags att lägga sista planerna för kvällens pass med B.A.B.Y. Runners Team. Ses vi?

Inga kommentarer: