söndag 27 juli 2014

Uppstartsmöte i Projekt #milenpå45

Den här söndagen inleddes med uppstartsmöte i Projekt #milenpå45. För övrigt på Satori som börjar bli en riktig favorit. Praktiskt läge, bra mat och civiliserade priser - frukostbuffé för 98 spänn inkl varm dryck och smoothie är inte alls skrämmande. Lokalen är dessutom riktigt trevlig. Sen att frukosten är vegetarisk kan man överleva, jag behöver inte bacon även om det är gott!

Katarina hade innan mötet skickat ut träningsprogram så att jag kunde kolla igenom det och det innehöll inga särskilda konstigheter. Fast en hel del som är ganska jobbigt - som fyrahundringar på bana. Och så det där testpasset som vi har bokat på onsdag och som jag har rå-ångest inför. Springa 5 km på tid är fortfarande ingen favorit. MEN den här gången har jag ett ess i rockärmen - för jag kommer vara ultimat uppvärmd och peppad. Hindrar dock inte att jag helst vill säga att vi kan skita i det men jag vet att det är en förutsättning för träningsprogrammet. Dessutom är det Katarina som bestämmer :-)

Vi har pratat igenom de första passen och även fyrahundringar som helst ska springas på bana. Läskigt ju! Alternativet är att räkna om farten och springa på 350m-cirkeln på Bulltofta så det kanske blir den modellen någon gång också. Vi ska även köra ett teknikpass där jag blir filmad i olika farter vid något tillfälle - mera läskigt.

Vi har pratat förutsättningar - att jag har en stabil bred bas att bygga på men inte så mycket "takhöjd". Samtidigt som jag vet att kroppen svarar otroligt bra på intervallträning och att jag snabbt blir stark. Vi har gått igenom mina styrkepass och jag har fått instruktioner att anpassa det ena passet så att jag gör färre repetitioner och flera set. En utmaning - tunga overhead squats kan bli intressant! Rörlighet var också ett tema och jag har lovat att köra typ Happy Hips inför intervallpassen och så lite längre statisk stretch efter distanspassen. Då blir det två pass i veckan och det är good enough just nu.

Uppvärmning inför löpning har jag lärt mig på löpkursen förra hösten och det är bara att plocka fram dokumentationen. Många av övningarna använder jag ändå men jag slarvar med uppvärmning inför distanspass, det vet jag - det finns det inte plats för nu. För det måste vara kvalitet i varje pass och det kräver att kroppen är förberedd.

Sedan har vi pratat om mycket annat också. Semester och behovet av träning. Träning på gym vs träning utan redskap. Skor - dämpade, inte så dämpade, fivefingers. PT'ar, PT-yrket, PT-utbildning och gymkunder. Katarina tror för övrigt att jag kan bli en bra PT och det glädjer mig!

Positiv start på dagen, helt klart - jag är peppad inför projektet! Men jag skulle bli ännu mer peppad om temperaturerna kunde tänka sig att sjunka lite. Springa i tretti grader är inte en höjdare i min bok och passen de kommande veckorna kommer ligga på morgon och kväll om inte det händer drastiska förändringar i väderleken!

Inga kommentarer: