söndag 20 juli 2014

Harmonisk söndag

Träna, bada, sola, äta, bada, sola, slappa. Ungefär så har den här söndagen sett ut och himmel så skönt det har varit!

Vi vaknade självmant vid halv åtta. Lyxen att vakna utan väckarklocka alltså - även om jag ändå vaknar relativt tidigt så är det skönt att få vakna i sin egen takt! Medan jag åt frukost styrde jag upp mina två olika träningspass med fokus på löpning och efter frukost åkte vi till Friskis. Medan jag avvaktar Katarinas riktlinjer för styrkepassen har jag sytt ihop två pass utifrån befintliga löpstyrkepass som jag gillar och valde att köra det ena av dem - i princip ett pass som Malou gjorde till mig för dryga två år sedan.

Passet i sig är "lätt" om man tänker på hur mycket vikt man lyfter, men övningarna är ganska jobbiga ändå. Jag körde med samma belastning som senast jag körde passet bara för att känna på det. Efter uppvärmning gick jag rätt på ett superset om overhead squats och enbensmarklyft. Bara stången - 20 kg - som belastning. Mest jobbigt för att det var så varmt att händerna gled på stången i overhead squats, men jag konstaterade till min stora glädje att jag nog kan lassa på mer nästa gång. Squatsen fick finfint djup och enbensmarklyft är mumma för baksidorna - hela vägen.

Nästa övning är armhävningar med förflyttning. En hand på stepbräda, armhävning, "vandra" över brädan, armhävning på andra sidan, vandra... etc. 12 repetitioner. Tungt men görbart - jag minns hur jag var tvungen att göra sista setet på knä men inte i dag. Sedan letade jag upp en ledig vägg (det är nt om dem på Friskis) för den underbara kombon av kickups och wallclimbers. Som alla vet tycker jag inte om att vara upp och ner och just därför tränar jag på det. 5 kickups, 5 wallclimbers, 3 superset. Kickups går hyfsat, wallclimbers var lite mesiga men det är åtminstone inte bålstyrkan som saknas, bara mental styrka.

Sedan har jag slängt in 4 set chins (max med gummiband) i passet. 4 x 4 blev det med fullt utsträckta armar och grönt gummiband. Latsdrag i dubbel kabel på det och så avslut med inrullning av boll för baksida lår. 5 på vart ben och 10 med båda, 3 set. Som bonus bad jag Joakim vara assistans i monkeybarsen så jag kunde gå ett varv och få in lite rytm och känsla. Riktigt nöjd med dagens pass!

Vi åkte hem via Coop där vi handlade nödvändigheter (kyckling, tonfisk, kvarg, keso....) och varsin sallad från salladsbaren. Bytte om hemma, packade strandväskor och kylväska och styrde raka vägen ner till brygga 8 på Ribersborg. Bad, lunch i solen, solbad, läsa bok, titta på folk, bada lite till - mysigt helt enkelt. När vi sen kom hem har jag mest bara slappat och njutit av att vara ledig. Duschat och smort in mig, konstaterat att jag inte behöver lägga några sommarslingor i håret för det är totalt solblekt redan, läst och inte gjort mycket nytta. Bokat en fika med en kär vän som jag träffar alldeles för sällan och laddat batterierna. Två arbetsveckor kvar - sedan semester.

Inga kommentarer: