måndag 7 juli 2014

Duscha med kläderna på, någon?

I morse när jag cyklade hemifrån var det ordentligt varmt. ALLA vädersajter hade förutspått varmt och ingen nederbörd på hela dagen, så jag körde korta cykelbyxor och ett cykellinne för att njuta av sommarvädret. Vid lunchdags började det åska och regna. När jag cyklade hemåt vid två hade det lättat upp lite och småregnade bara. Tills jag var halvvägs då det kom en rejäl skur, lättade upp, och sen 3 km hemifrån så öppnades himlen. Kändes som om nån tömde en hink ljummet vatten över mig - dyngsur på nolltid. Det var ju fortfarande varmt och det är betydligt skönare med lite kläder än kläder som klibbar i det läget, så jag tyckte egentligen det var helt okej att cykla hemåt. Bytte dock om till torra kläder när jag kom hem....

Det fortsatte regna och jag velade om jag skulle NMT'a eller inte. Bestämde mig ändå för att jag nog mådde bra av det. Så jag joggade ner mot Bulltofta med gott om tid på mig och noterade att det inte regnade - och det gjorde det faktiskt inte på hela kvällen sen. Att man blir lite fuktig av att springa i högt gräs och ligga i det och göra övningar är en annan sak :-)

Daniel L hade kvällens pass och det var ett kärt återseende - han har pausat i ett drygt halvår för att ägna sig åt sin utbildning men ska nu komma tillbaka lite oftare. Vi var fyra modiga (varav tre äkta veteraner som har varit med ända från första början) som ställde upp i dag och fick oss en rejäl genomkörare. Klassisk Daniel-uppvärmning med många komplexa övningar som aktiverar hela kroppen. 40 utfall redan i uppvärmningen, diverse nästan-burpees, kampövningar och parövningar. Bära varandra upp för backe och gå utfallsgång ner och sånt.

Sedan blev det cirkelfys med bonus. 6 stationer, 1 minuts arbete på varje, och så en liten löprunda upp i backe med högt gräs efter varje station. Mums. Vi körde overhead squats, armhävningar, bockhopp (över stor soptunna, typ 90 cm hög, det var skitläskigt!), flutterkicks (såna där liggande benpendlingar), kast med sten över axel och burpees. Egentligen skulle vi köra två varv men jag tror tiden stack iväg för vi hann bara med ett och tur var väl det, för det var apjobbigt!

Jägarmarsch tillbaka och sedan fick vi bära varandra i famnen, med brandmansgrepp och som "sprattelgubbe" sista biten innan vi stod i plankan i femtielva evigheter (tre minuter tror jag) och avslutade med 30 upphopp. Puh. Tja, sedan var man dyngsur igen så man kunde åka hem och duscha och byta kläder.... och äta MAT. Gott.

Inga kommentarer: