tisdag 14 januari 2014

Då var vi i gång!

Premiären för B.A.B.Y. Runners Team Malmö är nu officiellt avklarad. Det kom 11-12 stycken och anslöt till oss 18.30 på Bulltofta och efter en kort presentationsrunda drog vi i gång. Tanken är att vi försöker vara 2 instruktörer på plats varje vecka - i dag var vi alla tre.

Efter en kort presentation körde vi uppvärmning och enkel löpskolning plus lite basics om löpteknik. Det kommer mera vartefter. Sedan var det intervalldags och vi hade lagt upp intervaller på växelvis 1 minut och 30 sekunder. Vana löpare sprang 1 minut och gick 30 sekunder - nya löpare körde tvärtom. Alla jobbade i egen takt och det flöt på bra i mörkret.

Efter intervallerna instruerade Ida ett gäng styrkeövningar med fokus på benen innan det var löpdags igen - nu med klassikern "stafett tre och tre" där tre personer turas om att springa fram och tillbaka. Det fick upp pulsen ordentligt och vi var genomvarma när Nellie avslutade passet med lite rörlighetsövningar.

En riktigt bra kväll. Och det är SÅ värt det att jobba individuellt när en deltagare kommer fram till mig efter passet med stjärnor i ögonen och säger "Jag trodde inte att jag kunde springa alls, men det här var ju JÄTTEROLIGT!"

Löparglädje till alla. Helt enkelt. Jag hoppas vi blir fler, och fler, och fler....

Inga kommentarer: