lördag 25 januari 2014

Lördagsbrunchad instruktör!

Jag var pigg i morse efter en något kaotisk natt där jag bl a hade ett ryskt virus som tog över min dator - seriously, var får hjärnan allt ifrån? Man undrar ibland....

Det var NMT-dag och det var jag som skulle instruera. Jag hade hört att torsdagspasset i Lund hade varit problematiskt och att deltagarna frös. I dag var det några grader kyligare och blåser gör det ju fortfarande. Så det var bara för instruktören att pälsa på sig och ta uppgiften på allvar: Deltagarna får INTE frysa. Inte på villkor.

Lite tacksammare är det ju att instruera på lördagar när vi har dagsljus. Det blir liksom lite roligare och lite enklare och man kan vara överallt på området. Däremot var det totalkaos inne på motionsanläggningen där vi delar omklädningsrum med Outdoor Fitness och där dessutom Toughest hade nån slags förträning! Jag lyckades få med mig "mina" 14 deltagare ut och var glad över att ha ett så stort gäng att träna med i dag.

Efter lite uppvärmning skickade jag in folk till stockgömman där de fick gå ihop och plocka en stock 2-3 man tillsammans. Sen gav vi oss iväg mot min älskade Kossabacke som lämpar sig alldeles utmärkt för lite stockfys OCH där vi dessutom inte är så ofta för att det är lite långt bort och inte alla instruktörer har lika bra koll på området.

Just för att ingen skulle frysa körde jag många kombinationsövningar i dag där deltagarna jobbade i grupp med sin stock. Nån eller några sprang ett varv i backen medan andra gjorde styrkeövning och så turades de om. Vi testade även att en jobbade med stocken medan övriga sprang två och två och höll emot i uppförsbacken genom att hålla i varandras höfter. Det funkar, så nu vet jag till nästa kalla pass att det går bra att köra så. Gruppen får då själv ansvara för att byta roller och det är bara bra.

Givetvis skulle stockarna med upp på backens topp och det fick de blåa ansvara för medan de gröna fick bära varandra växelvis uppför. Sen lät jag dem samla stockarna i en hög och skickade dem nerför branta pulkabacken. Alla trodde att de skulle ut på grusvägen och ställa upp men icke. I stället var det dags för 10-sekunders backsprinter och jogg ner ett antal gånger innan alla fick traska upp och hämta ner sina stockar för vidare transport.

Sedan gick transporten "hemåt" med stockarna varvat med lite övningar och jägarmarsch med stock som gick galant trots att det är lite svårt att springa fort med stock. Jag tror alla kände sig lätta på fötterna när de äntligen fick lämna av stockarna och springa utan! Vi avslutade med 18 upphopp för att fira en födelsedag och stretchade kort för att inte bli för kalla. Många tackade för ett roligt pass och det är uppskattat :-)

Efter passet var vi några stycken som åkte in till stan och brunchade och pratade strunt. Väldigt trevligt och avspänt. Fast vi testade inte G's förslag om att gå krokodilgång fram till buffén, gjorde vi inte. Brunchen landade fint och jag är fortfarande inte ett dugg hungrig. Kanske klarar av en äggmacka till kvällsteet sen... Innan vi åkte hem tog vi en snabbsväng på Astrid & Aporna och de hade kampanj på sina egna energibars, typiskt bra! Att de sen heter "nakenbars" är ju bara fantastiskt :-D

Inga kommentarer: