tisdag 28 januari 2014

Jag gillar SJ!

Jag är totalt o-sponsrad, det är snarare jag som är en trogen sponsor för SJ - men jag erkänner att jag gillar SJ. För att de faktiskt har bra service och för att det bara är enstaka gånger som det går åt pipan och tåget inte går i tid.

Just nu är jag på kurs i Göteborg - om en timme går tåget hemåt. Jag åkte upp i går morse och gick på tåget 06.05. Gäsp. Då var jag oändligt tacksam för att det finns tysta sittplatser i 1 klass och möjlighet att förboka en stor frukost. Ägg, ost, skinka, grönsaker, valfritt bröd ur korgen, färsk frukt och yoghurt. Juice och te som dessutom serverades vid min sittplats. Underbart.

Nu har jag väntetid mellan kursens slut och tåget hem - det gick visserligen Öresundståg tidigare men tidsvinsten är noll och för mig som gillar komfort så kändes det inte som ett särskilt roligt alternativ. Billigare var det inte heller. Nej, då väntar jag hellre en timme. Jag har bokat 1 klass (jobbet betalar 2 klass biljett, jag betalar själv mellanskillnaden eftersom jag tycker det är värt det). Det innebär två extra förmåner: Den ena är att jag kan beställa mat på tåget (vilket jag har gjort, givetvis!) och den andra är att med en 1 klass biljett har jag tillgång till SJ's lounge på Göteborgs Central. Ett mysigt område med sittplatser, toalett, tv, tidningar, gratis WiFi och gratis fika. Mervärde? YES!

Ytterligare ett plus med dagens resa är att jag ska få åka nya SJ3000, efterföljaren till X2000. Det ryktas om att man inte blir åksjuk på SJ3000 eftersom de inte har korglutningen som ställer till det på X2000. Det ska bli intressant!

Fram till avgång njuter jag av lugn och ro och fördjupar mig i en föreläsning i Hälsopsykologi. Så har jag det avklarat. Typiskt bra. Med mig hem i väskan har jag mitt diplom och "kunskapens äpple" i glas från Företagsuniversitetet. Det känns bra att ha den biten avklarad!

Inga kommentarer: