torsdag 30 januari 2014

Dubbelpasstorsdag

Visserligen blev morgonens styrkepass lite förkortat men ändå - 2 pass. Plus 18 km på cykeln i slask och blåst.

För den som undrar vad jag sysslar med när jag kastar in dubbelpass och sånt så kan jag lugna er med att det inte rör sig om "kompensationsträning" för att jag inte tränade måndag-tisdag. Inget dåligt samvete. Däremot gillar jag att varva tuffa veckor med mindre tuffa, och jag ser i min kalender att nästa vecka är ett ypperligt tillfälle för en lättare vecka. För jag har flera instruktörspass (svårt att träna när man själv instruerar) och dessutom en avtackningsmiddag på jobbet. Så med det i åtanke och med två vilodagar i bagaget fläskar jag på lite extra på träningsfronten denna vecka.

Det blev sovmorgon i morse. Ingen av oss var sugen på att gå upp när klockan ringde vid halv sex (Joakim tänkte hinna gymma före jobbet, därav väldigt tidig purrning) så vi ställde fram klockan och sov lite längre. Vi gick upp vid 7 och jag klev in på gymmet halv nio - jag som tänkte vara där senast halv åtta för att ha gott om tid :-D Ibland går det inte som man har tänkt sig men jag tyckte det var lika bra att hinna träna lite i stället för ingenting.

Jag valde att fokusera lite mindre på marklyften på dagens pass. De tar lång tid och jag vet att det blir mycket marklyft i helgen eftersom marklyft är en obligatorisk del av passen i "buren" som jag är inbokad på. Så det blev några relativt lätta femmor på 60 kg för att inte glömma bort ryggen, sen räckte det. Jag fortsatte i stället med fokuserad militärpress, 30 kg - tungt, jag tror att gårdagens pass tog en hel del på axlarna (brottningen?) och dips, 5 x 4 repetitioner i dag. Jag avslutade passet med 2 x 8 stångcurl med den lilla tolvkilosstången. Det var ungefär vad jag hann med så jag snabbduschade och stack till jobbet.

På eftermiddagen blev det liiiite stressigt. Det är ingen överdrift att säga att det var en rätt så pissig arbetsdag och inget nöje att cykla hem i slask och motvind heller. Så jag var ganska grinig och hungrig när jag kom hem plus att jag bara hade en timme på mig att byta kläder, packa om väskan, äta mellanmål och ta mig iväg till Friskis för IntervallFlex. Ändå kom jag inte på tanken att avboka för jag visste att precis det passet var exakt vad jag behövde i dag.

Och åh, så skönt det var efteråt. Först uppvärmning. Sen intervallerna - bara kötta, inte tänka, inte räkna, bara göra som man blir tillsagd. Sista blocket med skridskohopp, jämfotahopp, utfallshopp och sprint var ganska spyfysigt - men skönt på sitt sätt. Sen Flexen. Mjuk, dynamisk stretch som dels uppfyllde veckans rörlighetskvot och dels gjorde mig uppmärksam på vilka bitar jag har glömt bort lite. Som att min ländrygg är olidligt stel och att jag behöver jobba ryggrotation. Skorpionen och järnkorset borde vara receptet. Det kommer dessutom göra löpningen lättare för det funkar så dåligt att springa med stel bröstrygg och ländrygg.

Och efteråt? Tja, alla bokstavsdiagnoser föll på plats, axlarna smög sig neråt och mungiporna uppåt. En omelett på det, gott om vätska och en mugg te - sen är jag snart redo för duschen och sängen. Och fredag i morgon. Snart helg som bjuder på "buren", multi-instruktörs-NMT-pass och instruktörsbrunchmöte, avslappning - och lite gäster. Det blir bra det. Plus planering av nästa vecka, för här går det undan.....

Inga kommentarer: