måndag 20 januari 2014

Jobba hemifrån - bra grejer...

I alla fall när man känner sig så snorig och äcklig att man helst inte vill utsätta hela kontoret för jobbiga virus. Det räcker liksom att jag är förkyld... vi behöver inte vara det hela gänget!

Så jag körde hemmakontor i dag och störde bara katterna lite. Man fick liksom blicken "kan du skriva lite tystare, tack? vi SOVER faktiskt!" ;-) Och det var ju skönt att efter avslutad arbetsdag att bara stänga ner fjärrskrivbordet och sen vara hemma på direkten, får jag erkänna.

Sen var jag tvungen att fuska lite med sjukligheten. Jag var schemalagd för kvällens NMT-pass men skulle ha en instruktörskandidat att utvärdera i 30 minuter så jag behövde inte hojta så mycket själv vilket passade bra. Tänkte att det kanske var bra att komma ut i friska luften en sväng och visst, det var rätt skönt, men mina luftrör var sådär glada över minusgrader och kalla vinder kan man säga. Det var ännu skönare att komma hem till chili con carne toppad med ost, kvarg, perfekt mogen avocado och färsk tomat. Värmde bra inifrån också!

Passet vi körde var ganska välfördelat. Uppvärmningsövningarna fick gänget springa själv eftersom jag inte kände mig mogen att kuta iväg och hojta utan de fick med sig instruktioner. Sen tog kandidaten över och körde 30 minuter "guerillaträning" med växelvis löpning och styrkeövningar av olika slag. Väldigt högenergiskt och positivt och lite kaotiskt ibland men det blir ju så när man ska lära sig. Det kommer nog bli en bra instruktör av honom tänker jag. Sen tog jag över och körde styrkecirkel för överkropp och bål med inslag av statisk träning och lite pulsträning mellan varje varv i cirkeln för att hålla värmen uppe. Och sen var vi klara!

Jag har hunnit ge kandidaten feedback, äta, skriva hans utvärdering och posta den till cheferna och fixa en mugg te. Mer värme inifrån.  I morgon satsar jag på att vara mera snäll mot mig själv och hålla mig varm och inte vara ute mer än nödvändigt så ska jag nog snart vara fit for fight igen.

1 kommentar:

Anonym sa...

Hoppas på snabbt tillfrisknande!