måndag 13 januari 2014

NMT - Snowroller!

Säsongens första och ganska efterlängtade snöpass roade vi oss med i kväll. Det blir tyvärr en kort glädje eftersom temperaturen redan kryper upp över nollan igen och snön förmodligen är borta redan i morgon, men vi hann i alla fall ha roligt i snön. Det gör skillnad. Det blir ljusare och det blir lite mindre blött på marken och alla blir lite mer barnsliga än vanligt!

Det var Joakim som basade för dagens pass. Han vet precis vad jag gjorde i går men det hade jag ingen större nytta av - det blev ordentligt med arbete för benen ändå. Och massor med statisk träning. Som om det inte räckte med gårdagens pass... Men - ger man sig in i leken så får man tåla den också!

Vi värmde upp med lite olika gångarter i snön (utfallsgång, björngång, krabbgång och sånt) och körde lite balansövningar på gräsplan. Sen ställde vi upp på ett led, försteman bestämde en övning som vi andra skulle göra medan hen kutade tvärs över plan till ryggsäcken, gjorde två upphopp och kutade tillbaks igen. Man kunde ju alltid föreslå en övning som man inte var så pigg på att köra själv ;-) Det blev både plankan, upphopp, mountainclimbers och en massa annat så sen var man ordentligt varm. Jag tror vi gjorde lite magövningar här också. Tror, alltså. I dag bara gjorde jag vad jag skulle i stället för att tänka!

Sen körde vi balansövningarna en gång till för att testa hur de kändes när man var lite trött innan vi fick roa oss med en "stege" med burpees och löpning. 5 burpees, springa till ryggsäcken, 4 burpees, springa tillbaka, osv ner till 0. Jägarvila på det. Såklart. AJ mina lår.Vi "råkade" kasta snöbollar på instruktören allihop också och bestraffades med 15 mumsiga burpees i snön.

Efter det var det nog vidare ut i terrängen som gällde. Situps och armhävningar. Lite jägarmarsch och sen evighetslång ålning med jägarmarsch. Underlaget var knöligt och hårdfruset, det kändes som att åla på kullerstenar. 15 nya blåmärken till samlingen typ! Vi fick köra kaninbrottning och piratbrottning i en fyrkant som Joakim ritade i snön, med atomic situps och armhävningar som "straff" när man åkte ut. Löpning ner för backen, runda dungen, upp igen. Planka. Löpning igen. Jägarvila. Löpning. Plankan och åla under.

Uppställning igen och så offroad-löpning hej vilt ut i skogen med ålning under nån stock och vänta i jägarvila tills alla var klara, sen offroad igen. Upp till löpslingan igen och plankaplankaplanka. Vidare ner mot motionsgården och stopp för lite bonusarmhävningar och situps innan vi sprang ner till gräsplätten vid utegymmet och körde - surprise! - lite statiska magövningar. Myse. Och 1:20 i jägarvila mot vägg hann vi också med innan vi drog till med 42 upphopp och stretch.

Med tanke på att jag satt och nickade till i soffan tio minuter innan vi gav oss av mot Bulltofta så är jag mycket nöjd med min prestation på dagens pass. Jag är lite osäker på vilka muskler det är tänkt att jag ska göra marklyft med i morgon bitti men hey, det löser sig väl. Ett bra kvällsmål och en natts sömn så är jag nog på banan igen!

Inga kommentarer: