måndag 27 januari 2014

Fastna på iHerb

Det gjorde jag en morgon i förra veckan. "Jag ska bara..." iHerb.com är liiiite farligt när man har köpstopp. Å andra sidan är priserna så civiliserade att man inte gör nån större skada. Och jag behövde ju faktiskt spirulina :-)

iHerb är en stor amerikansk hälsokostaffär på nätet. De har nästan allt. Håller man sig under fraktvikten 1,8 kg så kostar frakten bara 4 dollars. Fast det är just därför det tar så lång tid att handla på iHerb. Jag är oftast rätt snabb med att hitta den varan jag faktiskt skulle ha - men sen tänker jag att jag kan ju fylla på upp till maxvikten eftersom jag ändå ska betala frakt. Och det är så billigt - och de har så många roliga grejer. Så sitter man där och klickar och tänker att det går nog bra, men så landar man på 1,88 kg och frakten blir dyrare. Så då plockar man bort, men då har man typ 300 g kvar upp till maxvikten, så då måste man hitta nåt annat i stället - och sådär håller det på. Det har hänt att jag har sparat ner inköpslistan för att plocka upp den dagen efter och ändra om. Pussel, pussel...

Vill du handla på iHerb med rabatt så använder du denna länk eller rabattkoden HDN659 så får du 5-10 $ rabatt på din första order. Bra, yes?

Den här gången var det viktigast att handla spirulinapulver för det är nästan slut. Och det är sanslöst mycket billigare. Här hemma får jag en liten påse på 200 g för 160 kr om jag har tur. På iHerb kostar 454 g 18,50$... drygt dubbelt så mycket spirulina för en mindre peng alltså. Många glas "nasty green stuff" resten av vintern! Sen var jag ju tvungen att fylla på upp till maxvikten. Det blev två paket örtte, en burk Ovaltine chokladdryckspulver, och ett fempack Larabar energibars. Dessutom ett gratisprov på nåt som heter "Bumpy Road Salve" som ska vara bra mot småsår och blåmärken. Det är ju bra för en NMT'are tänker jag!

iHerb säljer många varor och jag vill - med tanke på den senaste tidens debatt om kosttillskott och olagliga tillsatser - höja ett varningens finger. Det finns produkter som är lagligt receptfria i USA men som inte är det i Europa. Man bör vara lite försiktig med diverse bantningsmedel och prestationshöjare, och det kan löna sig att kolla igenom innehållsdeklarationen på sånt som är obekant så att man har lite koll på vad man handlar. För säkerhets skull.


1 kommentar:

Nellie - the Flying Hippo sa...

Jag har inte spanat in sidan ännu men det ligger på min lusta denna veckan. Kanske händer det redan i kväll! :)