söndag 12 januari 2014

Ohmygod. TRÖTT!

Puh. Det där cirkelpasset visste var det tog alltså.

Det var Olga som instruerade och hon är en vän av "aktiv vila" vet jag sen tidigare. Vi värmde upp själva i ca 8 min på konditionsmaskiner innan vi körde lite rörlighetsövningar tillsammans och så presenterades dagens pass.

Vi hade följande stationer:
Tricepsdips i dipsställning med gummiband
Armhävningar på bosu (valfritt om man ville ha fötterna på balansboll också)
Spark på boxsäck
Knäböj med 40 kg stång
Klätterrep (dra med armarna, inte kroppen)
Snakerope
Wallball
Ballslammers
Burpees
Skivstångsrodd
Marklyft med 40 kg stång
Halos med bulgarian bag
Monkeybars alt statiskt häng alt tricepsdips
Boxjumps
Pullups (med/utan gummiband)
"Kanotpaddling" med stång i elastiska rep
Mountainclimbers

Vi körde 40 sek på varje station, sen 20 sek statisk övning (plankan, plankanvariant eller jägarvila) och sen direkt vidare till nästa station. 1 min vila efter första varvet och sen på't igen. Morgonpasset gjorde sig påmint ibland kan jag meddela - armhävningarna var supertunga, benen inte jättepigga och det där med pullups var baske mig en ren fars. Särskilt på andravarvet. Kombon av Snakerope, wallball, ballslammers och burpees var alldeles utmärkt sadistisk också....

Det var TUNGT helt enkelt. Det här är ju cirkelfys med ganska tunga övningar vilket är kalasbra men jobbigt. Bra komplettering av mina tunga styrkepass men det känns i kroppen. Roligt var det, vi svettades och peppade varandra så det var en positiv upplevelse. Efter passet fick vi en bra stretch och även om vi drog över tiden lite så tyckte jag det var helt okej. Det behövdes.

Jag var trött efteråt men den riktiga mattheten slog inte till förrän vi hade kommit hem. Det var knappt att jag orkade lyfta gaffeln till munnen! Jag har mulat i mig fisk med spenat, svamp och ost och en rejäl portion bulgujr + två glas måltidsdryck. Nu sitter jag skamlöst och äter tortillachips och dricker te - det behövdes nog lite extra kalorier och salt kanske. Misstänker att träningsvärken i morgon inte kommer vara nådig men det går väl över. Det blir KALLT i morgon så det är läge att plocka fram vintercykeltightsen, hurra!

Inga kommentarer: