lördag 4 januari 2014

NMT - intervallfokus

Jag hade nöjet att vara instruktör i dag och det var ärligt talat lite lätt kaotiskt. Tre nya varav en ramlade in 4 minuter före passets start, och så en instruktörsaspirant som kom typ 10:01.... Att försöka ställa upp folk på led och presentera sig och dela ut västar och kuta iväg med grejer till bilen (som dessutom stod ganska långt bort eftersom det pågick en basket-turnering så parkeringsplatserna närmast hallen var knökfulla) gick... sådär. NMT-hunden Bisse var också med på ett hörn så emellanåt stod jag och jonglerade med hund, mobiltelefon och visselpipa och försökte instruera.

Jag är sådär nöjd med egen insats faktiskt men efter förutsättningarna gick det väl bra. Kände inte att jag hann stötta och peppa alla så mycket som jag hade velat men så är det ibland.

Vi började med att värma upp och sedan körde vi olika löpintervaller blandat med styrkeövningar. Först ut var 15/15-intervaller i 8 minuter som följdes av ett gäng bålstyrkeövningar. Därefter körde vi 5 st backintervaller om 45 sek var och fortsatte sen köra slut på benen med diverse statiska och dynamiska övningar. Sist ut var 3 x 2 minuter med 30 sek vila och så 2 x 45 sek armhävningar.

Det var ett ganska enkelt pass som inte innehåll våldsamt komplicerade övningar, så det blev mycket effektiv träningstid i dag. Jag hoppas att deltagarna är nöjdare än vad jag var :-)

Inga kommentarer: