onsdag 29 januari 2014

Dagens andra - NMT med snötema

Ja, det började snöa under eftermiddagen och lagom tills NMT-passet skulle börja dråsade det ner stora fina flingor som bara fortsatte under hela passet. Jag som tyckte det var jättejobbigt att morgonpromenera i nysnön i Göteborg i går morse var ganska lycklig faktiskt - jag gillar snöpass! Trots att de blir lite extra jobbiga och trots att man (oftast) får snö typ överallt för att instruktörerna av nån märklig anledning ska ha ner oss i snön på alla möjliga olika sätt.

Joakim chefade för dagens pass men jag fick inte nån briefing innan för det.... Vi var bara 6 modiga i dag varav en ny kompis - som provade för två veckor sen och var fast direkt. Gött :-)

Vi kutade ut i snön och värmde upp på diverse sätt. Armhävningar på led med stora avstånd och turas om att springa slalom emellan, samma upplägg med mountainclimbers och situps och rygglyft (hej, doppa nosen i snön!). Sen jobbade vi två och två med löpning i backe där kompisen höll om höfterna. Puh. Ojämnt underlag och 10 cm snö på det och lite bakhalt! Släpa varandra uppför backen fick vi också roa oss med. Sen tog vi oss upp på toppen växelvis framlänges och baklänges (två och två så att man hade en "ledarhund") om jag minns rätt och gjorde lite burpees. Löpning ner på andra sidan och en bit till.

Sen var det dags för en riktig omgång spyfys. Löpning uppför backe, 5 burpees, löpning ner, 5 atomic situps, löpning upp, 4 burpees, löpning ner, 4 atomic situps... hela vägen ner till 1. Jag hatar verkligen kombinationen burpees + backe i vanliga fall och inte blir det lättare av att det är kallt och luftrören knyter sig lite... Men det är ju effektivt, det är det.

Efter det vill jag minnas att vi sprang en bit och sen var det brottningsövningar. Det gick sådär. Jag är inte världsbäst på brottning men det gör inte så mycket. Syftet var mest att rulla runt i snön tror jag... fast jag lyckades såklart bli trampad på ena underbenet så jag har världens blåmärke som gör helt svinigt ont. Oh well, ger man sig in i leken så....

Mera löpning, framlänges och baklänges. Sen sprang vi "offroad" och kröp under stockar och grenar och gjorde armhävningar och jägarvilade och annat roligt. Ut på en öppen yta igen, planka på led och åla under (jag fick åla först, i nysnö, och plogade upp ordentligt....). Mera löpning och knuffa varandra uppför en backe emellan, mera löpning och lite armhävningar och grejer. Fri fart ner till utegymmet där vi hjälptes åt att testa på chins med assist. 2 min jägarvila mot vägg och så 36 upphopp för att fira S som fyller år i morgon.

Det var ett jätteroligt pass, jag gillar att vara ute i snön, men fyyyy vad morgonens pass satt i benen och bröstmusklerna märkte jag.....

Jaja, i morgon är det på't igen med marklyftspasset. Och IntervallFlex på kvällen så har jag bockat av veckans rörlighetspass.

Inga kommentarer: