torsdag 9 januari 2014

Lite mindre tant. Lite mera badass.

Jag kände mig ärligt talat inte särskilt sugen på att gå upp och cykla till gymmet i morse utan kände mer för att dra täcket över huvudet och somna om några timmar. Fast jag vet ju att jag alltid mår bättre efter träning och jag hade faktiskt sovit 7½ timme så jag behövde egentligen inte så mycket mera sömn. Däremot behöver jag LJUS. Jag blir helt galen på att det inte kommer nån snö och att vi dessutom är så paketerade i moln hela tiden så det aldrig blir riktigt ljust på dagarna! Det kan man bli lite deppig av - men återigen är träning bästa medicinen för mig.

Så jag plockade ihop mina grejer, packade ner min smoothie i min nya termosmugg (den håller måttet, för övrigt - KÖP!) och gav mig av. Det var behagligt tomt på gymmet i dag så jag kunde köra mitt pass i lugn och ro utan störningsmoment. Förutom att vissa individer inte hade plockat av och plockat undan efter sig men nåt ska jag ju ha att pyssla med när jag vilar tre minuter i taget...

Jag hade lånat med mig Joakims magnesiumblock och körde marklyften först. VILKET tryck i dag! Kan bero på lite bättre måltidsordning nu när vardagen har tagit vid, kan bero på bättre grepp, kan bero på BCAA före passet. Stabila treor på 85 kg, inga problem. Hoppsan :-) Jag gick över till axelpress och kämpade upp 27½ - 28½ - 30 - 30 - 30 kg i treor. Utan att behöva trycka ifrån med benen på 30 kg ens. Och så dips, fortfarande ingen favorit men de var hyfsat bra. Fyror i dag...fyra set. Snart fem set! Jag avslutade passet med att köra L-Y-T eftersom baksida axlar har fått för lite uppmärksamhet ett tag och så varvade jag med tre set indrag av boll för att få med lite extra bålstabilitet (och för att det är en favoritövning).

Efter en hel arbetsdag med ösregn utanför fönstret lättade regnet upp lagom tills jag skulle cykla hem och jag passade på att svänga inom Gymgrossisten och handla...
Numera bor det alltså ett magnesiumblock i en liten burk i träningsväskan. För det är en riktigt bra grej både när man ska hålla på med skivstänger och när man ska hänga i ett chinsräcke - betydligt bättre grepp än handskar. Gäller bara att jag sköter det snyggt så jag inte får nån arg gympersonal på mig - dvs ingen nedskräpning!

Träningsväskan har med tiden blivit lite mera badass kan man säga. I början tränade jag i gamla jazzbyxor, oversize T-shirts och aerobicsskor. Numera innehåller träningsväskan tights, minimala linnen, fivefingers, handskar, gummiband och magnesium. Träningsdagbok och träningsprogram förstås, och shakers med BCAA och protein.

Det är mycket diskussion om kosttillskott vs riktig mat just nu. Riksidrottsförbundet har gått ut med en kampanj med kända profiler som varnar för kosttillskott och förespråkar riktig mat. Jag håller i och för sig med dem men jag ORKAR inte klämma i mig så mycket protein som jag behöver för att bygga muskler - jag började inte lägga på mig förrän jag började stoppa i mig proteintillskott efter träningspassen. Så jag fortsätter med det - men försiktigt.

Under höstens kurs i Kost vid träning läste jag på ganska noga om tillskott och jag är försiktig med var jag handlar och vad jag handlar. Svenska webbutiker, kända produkter. Inga preworkout-produkter som påstås öka styrka eller liknande, för det känns osäkert. Proteinpulver utan för mycket konstigheter, aminosyror (EAA eller BCAA) för att jag har sett i litteraturen att det är bra för styrketräningen. Magnesiumtillskott och Omega-3 av samma anledning. Vitamin D under vintermånaderna för att vi får i oss för lite. That's it. Därutöver - mat. Nån enstaka proteinbar som nödmellanmål ibland men inte varje dag eller ens varje vecka. Det är bra så. Det känns bra, det funkar, det tar mig dit jag vill, kroppen är stark.

Fast det blir skönt med en vilodag i morgon, det blir det!

Inga kommentarer: