onsdag 22 januari 2014

Plötsligt händer det!

Tur att man ibland läser mailen lite extra noga....

För vårterminen var jag antagen på en kurs i Hälsoekonomi på Högskolan i Kristianstad (HKR) som jag mer eller mindre bestämt mig för att jag inte skulle läsa eftersom jag inte känner mig sugen på det just nu. Häromdagen damp det in ett mail med inloggningsuppgifter som jag bara la åt sidan för att jag inte skulle använda mig av dem.

I morse kom det ytterligare ett mail med inloggningsuppgifter och när jag kom hem från jobbet i dag låg det ett antagningsbesked i brevlådan, även detta från HKR. Jag tänkte att det var ju värst vad de är på, jag VET ju att jag är antagen...och tittade inte så noga. Sen satt jag och gick igenom mailboxen och skulle lämna besked om att jag inte skulle plugga Hälsoekonomikursen och när jag tittar på mailet med inloggningsuppgifter blir jag plötsligt varse att det står TVÅ kurser på listan. Och att den ena är Hälsopsykologi! Va?

Går ut i köket och dubbelkollar brevet. Jo, visst är det ett antagningsbesked för hälsopsykologikursen. Där jag hade reservplats 15 och det var 29 antagna i urvalsgruppen. Det är så osannolikt att jag inte trodde på det.

Full fart in och kolla antagningsbrevet på hemsidan, hur registrerar jag mig nu? Måste maila nån senast 23/1, helvete, datum i dag?, jaha, 22/1, men då så, då hinner jag. Lyckas logga in också med inloggningsuppgifterna men kursen kommer inte vara tillgänglig för registrering förrän i morgon när administratören har lagt upp mig. Litteraturlista? Bok? In på bibliotekswebben och beställa den plus lite annan litteratur. Passar på att beställa anatomiboken igen också ifall jag skulle få för mig att komplettera min tenta.

Upprymd och energisk bankar jag iväg lite mails till administratörerna på höstterminens kurser. Jag har missat tidsramen för komplettering av fysiologitentan men det kanske går att komplettera ändå, jag kollar. Och det där projektarbete som skulle kompletteras har jag också ignorerat, har jag bråttom nu? Måste nog göra det i helgen i alla fall, bäst att kolla att det är okej. Och tacka nej till hälsoekonomikursen.

Jo, jag kom in på hälsopsykologikursen. YES! Så spännande ämne. Vill lära mig. Och det skapade energin för de där kompletteringarna som jag hatar - för att jag hatar att göra om saker, alltid vill göra rätt första gången. Även om ingen bryr sig om det blir 15 eller 22½ högskolepoäng egentligen.

Well - nu kör vi. Målsättningen är att banka av projektarbetet i helgen så kan jag börja på nya terminens utmaningar. Yay!

2 kommentarer:

Sara Jonsson sa...

När du får kurslitteraturlistan kan du ju höra av dig. Jag läste Folkhälsopedagog på Hkr mellan 04-07, kan hända jag har nån bok som du får låna. Grattis till antagningen!

Pernille sa...

Tack Sara! Återkommer i ärendet!