tisdag 29 maj 2012

Allt är relativt

Jag har förbannat jävla skitont i hela kroppen. Och jag tycker det är underbart :-)

Jag har byggt på träningsvärken dag efter dag efter dag. Torsdag med en rejäl löprunda, fredag med styrketräning av tyngre slag + fivefingerspromenad, lördag terränghoppning och mera fivefingers i skogen, söndagslångpass, måndagens NMT och dagens styrketräning och intervaller. Nu befinner jag mig i det skedet då alla muskler bara SKRIKER efter en paus. Där rumpan känns så tajt att den sitter nånstans under skulderbladen, då vaderna drar ihop sig så att man nästan helst vill gå i högklackat och hela överkroppen är stel, stelare, stelast. Förra veckan var ett underverk av kilometerknarkande och nu vill jag helst bara styrketräna så att det skriker om det.

Och så missar jag träningstimmar i slutet av veckan för att jag ska på teambuilding med jobbet. WTF? Men okej, jag har tagit tillfället i akt och formligen TRYCKT in allt som är tufft dessa dagar innan vi åker så att jag kan njuta av en vilodag. Därav träningsvärken. Och glädjen över att kunna gå för fullt igen (nja, bara 98% eftersom det finns enstaka grejer som fortfarande gör för ont) är påtaglig. Tänk - jag har 2½ månad på mig att ta mig till världens halvmaraform. Jag vet precis vart jag ska, det finns mängder med träningspass inplanerade, det ska bli så KUL!

I morgon en lite mjukare dag med cykling till och från jobbet (såvida det inte blir typ skyfall för så masochistisk är jag inte även om jag just idag tokgillar att ha skitont överallt!) och en ridlektion.


Veckoutmaningen då? Ja, det där med nya träningsformer går väl sådär. Jag lyckas inte riktigt planera in det just nu.... men eh, jag fixar väl det på nåt sätt. Men dagens nya livsmedel lyckades jag i alla fall med!

Till frukost testade jag blåbärsgröt från Urtekram. (bild lånad från www.urtekram.dk) Jag gillar ju gröt så det är inte jobbigt att provsmaka en ny sort. Den här innehåller havre, hirs och korn - och lite blåbär. Nja, tycker jag. Dels tycker jag att den är lite för "finmald" i konsistensen och så kunde det ha varit mer blåbär i när de kallar den för blåbärsgröt. Men eftersom jag vanligtvis gör min gröt på lika delar havregryn och müsli så kan den gott och väl ersätta havregrynen och så kan jag ju alltid pimpa som jag brukar med linfrön, kokosolja och extra blåbär. Jag höll mig inte mätt på den rekommenderade grötportionen för fem öre men det gör jag inte på min vanliga gröt heller så det var mellanmålsdags före tio som vanligt.

Japp, det var min dag det - nu är det dags att stänga ner datorn, sätta mobilen på laddning, mata katterna, packa jobbväskan och ta en snabb dusch innan gonatt.

Inga kommentarer: